Product toegevoegd aan winkelmand
 

Veilig Winkelgebied


Veilig Winkelgebied

Agressieve klanten, vandalisme, hangjongeren, winkeldiefstal of een overval… het zijn problemen waar veel winkelgebieden mee geconfronteerd worden. De schade kan flink oplopen en het gevoel van veiligheid bij ondernemers, winkelpersoneel en bezoekers van het winkelgebied is soms ver te zoeken. 

Ondernemers kunnen deze problemen niet alleen aanpakken. Gemeente, politie en brandweer ook niet. Samenwerking tussen publieke en private partijen biedt dan de oplossing. Het CCV heeft hier een speciale aanpak voor ontwikkeld: de aanpak Veilig Winkelgebied.

Samen afspraken maken voor de aanpak van overlast in een winkelcentrum

De aanpak Veilig Winkelgebied helpt publieke en private partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. Dat gebeurt volgens een gestructureerd proces. Stap voor stap worden de betrokken partijen samengebracht, veiligheidsproblemen in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen. Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie zorgen lokale partijen gezamenlijk voor een schoon, goed onderhouden en veiliger winkelgebied. 

Na het succesvol doorlopen van alle stappen ontvangt het winkelgebied van het CCV de 1e veiligheidsster. Elke 3 jaar volgt een toets en wordt bepaald of het winkelgebied in aanmerking komt voor de volgende ster. 

Samenwerken aan een veilig winkelgebied werkt

De praktijk laat zien dat samenwerken werkt. Winkelgebieden die werken volgens de aanpak Veilig Winkelgebied worden zowel subjectief als objectief veiliger. De criminaliteit daalt en het veiligheidsgevoel van ondernemers, medewerkers en winkelend publiek stijgt. 

Wil je ook aan de slag met de aanpak Veilig Winkelgebied? Een team van regionaal opererende CCV-adviseurs zorgt voor deskundige begeleiding gedurende het hele traject: van het opzetten van de publiek-private samenwerking tot de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat Lokale Veiligheid, telefoon 030 751 67 99, e-mail lokaleveiligheid@hetccv.nl. Zij helpen je graag verder. 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid