Product toegevoegd aan winkelmand
 

Veilig Uitgaansgebied


Quickscan: nieuwe fenomenen in het uitgaansleven

Lokale samenwerkingsverbanden op het gebied van veilig uitgaan (gemeente, politie en horeca) hebben sinds jaar en dag te maken met terugkerende veiligheidsproblemen in het uitgaansleven. Het gaat dan om: geweld, overlast, diefstal, alcohol- en drugsproblematiek, veiligheidsbeleving en discriminatie. Beschikbare maatregelen en beleid zijn dan ook met name gericht op deze veiligheidsproblemen.
 
Het CCV merkt dat gemeente, politie en bedrijfsleven behoefte hebben aan duiding van nieuwe veiligheidsproblemen in het uitgaansleven en behoefte hebben aan informatie over de (effectieve) aanpak ervan. Om die reden heeft het CCV in 2019 een quickscan uitgevoerd naar de nieuwe fenomenen op het gebied van veilig uitgaan.  

Doel van de quickscan

Doel van het onderzoek is inzicht verkrijgen in de nieuwe fenomenen in het uitgaansleven met betrekking tot onveiligheid, de aanpak hiervan en de behoeften die hierbij spelen. Met als achterliggend doel veiligheidsprofessionals in het uitgaansleven (publiek en privaat) inzicht te geven in deze fenomenen en hen uit te rusten met kennis en informatie over aard, omvang en ervaringen met de aanpak tot dusver. Zodat een effectieve aanpak van nieuwe uitgaansproblemen mogelijk wordt. 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid