Product toegevoegd aan winkelmand
 

Veilig Uitgaansgebied


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Een op de drie al eens slachtoffer van uitgaansgeweld

  03 oktober 2022

  Ruim een derde van de stappers is de afgelopen 5 jaar weleens slachtoffer geworden van uitgaansgeweld. Dit blijkt uit onderzoek van tv-programma EenVandaag onder ruim 6.000 mensen die wel eens uitgaan naar bijvoorbeeld kroegen, clubs of festivals.

  Lees meer

  Met welke criminaliteit heeft het bedrijfsleven te maken?

  05 juli 2022

  In opdracht van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC) heeft Bureau Beke actuele vormen van criminaliteit waar het bedrijfsleven mee te maken heeft, onderzocht: Samen criminaliteit bestrijden. In het onderzoek is ook gekeken naar de aanpak van diverse vormen van criminaliteit.

  Lees meer

  Save the date: Helingmiddag 20 oktober 2022

  23 juni 2022

  Op 20 oktober vindt de bijeenkomst Stop Heling, Stop Misdaad plaats, waarin aandacht wordt besteed aan alle aspecten van helingbestrijding. Jaarlijks zijn er ruim 1,3 miljoen slachtoffers van vermogensdelicten en bijna 2 miljoen slachtoffers van gedigitaliseerde criminaliteit. Criminelen verdienen veel geld door gestolen spullen fysiek of online te…

  Lees meer

  Help mee om fietsdiefstal terug te dringen

  21 juni 2022

  Fietsdiefstal is een vervelend bijverschijnsel van de grote aantallen – steeds duurdere – fietsen die in ons land in omloop zijn. Dat is de reden dat de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) aan Bureau Beke uit Arnhem een tweede keer heeft gevraagd om een onderzoek naar de aard van fietsdiefstal in Nederland uit te voeren.

  Lees meer

  Eén gezamenlijk registratiesysteem voor politie en boa’s bij helingcontroles

  13 juni 2022

  Politieagenten en boa’s die controles uitvoeren bij handelaren in tweedehands spullen, kunnen voortaan kennis nemen van elkaars controleresultaten. Onlangs is het Digitaal Opkopers Controlesysteem (DOC) opengesteld voor gezamenlijk gebruik. Met het DOC is voor het eerst in Nederland een gezamenlijk registratiesysteem gemaakt voor de handhaving in…

  Lees meer

  Elektrische fiets populair bij gebruiker én dief

  03 juni 2022

  De afgelopen jaren is er een toename in het aantal gestolen e-bikes te zien. Zo hebben Nederlanders vorig jaar ook weer meer aangifte gedaan bij de politie omdat hun elektrische fiets is gestolen. Dat stelt de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) op basis van politiecijfers.

  Lees meer

  Start inschrijving Hein Roethofprijs

  12 april 2022

  Ken je een goed initiatief dat criminaliteit voorkomt en sociale veiligheid bevordert? Meld dat dan aan voor de Hein Roethofprijs. De winnaar ontvangt €20.000 om het project verder uit te bouwen.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid