Product toegevoegd aan winkelmand

Uitgaansgeweld


Uitgaansgeweld

Horecabezoekers kunnen tijdens een avondje stappen agressief reageren. Vaak onder invloed van alcohol en/of drugs. Soms worden daarbij wapens gebruikt, zoals messen en glas.

Veel jongeren maken agressief gedrag mee tijdens het uitgaan: 1 op de 5 zegt volgens EenVandaag (2013) vrijwel altijd een vechtpartij te zien tijdens een avondje stappen.

Steunpunt Uitgaansgeweld

Het Steunpunt Uitgaansgeweld van het CCV geeft inzicht in het probleem uitgaansgeweld, de beschikbare aanpakken en geeft advies-op-maat aan veiligheidsprofessionals. Meer weten? Neem contact op met Marjolijn van Hest.

Trends

Het CCV publiceert 3 keer per jaar de laatste trends in de aanpak van uitgaansgeweld. In de editie van september 2017 onder andere:

  • De inzet van nacht-boa’s in IJsselstein, extra verlichting op het Leidseplein en horecastewards in Rotterdam en Eindhoven.
  • De genomineerden voor de Wel-zo-veilig award Horecagebied.
  • De eerste evaluatie van de Wet middelenonderzoek geweldplegers.
  • De groeiende inzet van bodycams in het uitgaansleven en de aanpak De Confrontatie.

Geïnteresseerd? Stuur een mail naar Marjolijn van Hest.

Keuzewijzer Veilig Uitgaan

De Keuzewijzer Veilig Uitgaan helpt gemeenten, politie en horecaondernemers om die aanpak te kiezen die het beste aansluit bij de lokale uitgaansproblematiek. Effectieve en populaire aanpakken op het gebied van geweld, overlast, zakkenrollen en straatroof en veiligheidsbeleving komen in de keuzewijzer aan bod. 

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

Veel gemeenten, politie en horecaondernemers willen uitgaansgeweld, maar ook overlast en vernielingen in het uitgaansleven samen aanpakken. De Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) helpt hen bij de integrale aanpak van veiligheid in het uitgaansgebied. De uitgangspunten: partijen samenbrengen, problemen in kaart brengen en samen oplossen. De KVU brengt structuur aan in dit proces.