Product toegevoegd aan winkelmand

Uitgaansgeweld en uitgaansoverlast


Filter nieuwsberichten

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Vijftien jaar verbonden in veiligheid

  23 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bestaat dit jaar 15 jaar. Directeur Patrick van den Brink haalt in zijn blog deze maand herinneren op. "Wat deed jij in 2004? Ik hield me als wethouder in Hilversum onder andere bezig met de leefbaarheid in de buurt. Mijn kinderen waren peuters, ik belde met een Nokia en we winkelden bij V&D. 2004 was ook het jaar dat het CCV werd opgericht."

  lees meer

  Ruim 40 gedragsbeïnvloeders in opleiding

  18 april 2019

  Het zijn drukke tijden voor trainers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Ruim 40 handhavers, toezichthouders, inspecteurs, beleidsmakers, leidinggevenden, projectleiders en communicatieadviseurs volgen momenteel de CCV-training gedragsverandering.

  lees meer

  Week van de Veiligheid 2019: 7 tot en met 13 oktober

  17 april 2019

  Begin oktober is het weer zover: de Week van de Veiligheid. Voor gemeenten, ondernemers en politie hét moment om met de vraag ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’ het onderwerp veiligheid extra onder de aandacht te brengen van inwoners, ondernemers en hun medewerkers. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober, neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen en inbraken toe. De voorbereidingen voor de editie van 2019 zijn in volle gang. Doe ook mee!

  lees meer

  Secondant: Straatrovers zijn opvallend jong en actief

  30 januari 2019

  Vergeleken met andere plegers van high impact crimes– woninginbrekers en overvallers – zijn straatrovers een opvallende groep. Dit schrijven onderzoekers van het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) in Secondant. Zo beginnen zij hun criminele carrière vaak al vroeg en de recidive onder deze groep is relatief hoog. Waarin verschillen straatrovers van andere HIC-daders en wat betekent dit voor de aanpak van deze groep?

  lees meer

  "Pssst, kom je ook?"

  31 oktober 2018

  Staat de aanpak van straatintimidatie op jouw agenda? Dan nodigen we je van harte uit voor de bijeenkomst: Straatintimidatie, samen de grenzen verkennen. Deze middag delen we de eerste ervaringen van lokale partijen uit binnen- en buitenland. Daarnaast bespreken we ideeën over een effectieve aanpak en denken we samen na over de vaag: wat is straatintimidatie?

  lees meer

  Blog Patrick van den Brink: Het zullen je ouders maar zijn

  25 oktober 2018

  Dagelijks neem ik als ik op kantoor ben tijdens de lunch de kranten door. Ik ben altijd weer geraakt door het nieuws van senioren die door babbeltrucs of soms door grof geweld in hun eigen huis van hun spullen worden beroofd. Het zal je vader of moeder maar zijn die dat overkomt.

  lees meer

  Veilig uitgaan vraagt om kennis delen, samenwerken en van elkaar leren

  22 oktober 2018

  Op donderdag 11 oktober woonden ruim 100 deelnemers de bijeenkomst 'Veilig Uitgaan, samen voor gastvrij' bij in de Arminiuskerk te Rotterdam. "Zoveel gemeenten zijn met dit onderwerp bezig. Volgens mij kunnen we door elkaars ervaringen en experimenten te delen steeds beter worden in het creëren van een prettige omgeving in het uitgaan", meent locoburgemeester van Rotterdam, Bert Wijbenga, die ook op de bijeenkomst sprak.

  lees meer