Product toegevoegd aan winkelmand
 

Collectieve horecaontzegging

Hoge Raad: geen cassatie bij overtreding CHO in Apeldoorn

Hoge Raad: geen cassatie bij overtreding CHO in Apeldoorn

De Hoge Raad oordeelt dat er sprake is van wederrechtelijk binnendringen als de verdachte wordt toegelaten in de betreffende horecagelegenheden waarvoor hij een Collectieve Horecaontzegging (CHO) opgelegd heeft gekregen.

Instantie

Hoge Raad

Rolnummer

09/01884

Beschrijving

De verdachte is drie keer wederrechtelijk binnengedrongen bij horecagelegenheden waarvoor hij een CHO opgelegd heeft gekregen. De verdachte verklaart dat hij op de hoogte is dat het strafbaar is als hij in deze gelegenheden komt. Echter, hij geeft aan wel tot de gelegenheden te zijn toegelaten. Op het moment dat de verdachte wordt aangesproken op zijn aanwezigheid, vertrekt de verdachte en wordt vervolgens buiten aangehouden door de politie.

De Hoge Raad oordeelt dat vaststaat dat de verdachte de CHO heeft ontvangen. In de ontzegging staat, verwijzend naar een bijlage, tot welke horecagelegenheden de toegang wordt ontzegd. Daarnaast wordt in de ontzegging vermeld dat het ook strafbaar is als verdachte per abuis wordt toegelaten tot één van de collectieve horecaondernemingen. Ondanks het feit dat de verdachte is binnengelaten, is er sprake van wederrechtelijk binnendringen. Ook de klacht van de verdachte over uitleg van het begrip ‘besloten lokaal’ wordt verworpen.

Vindplaats

Op rechtspraak.nl (onder LJN: BO8001)