Product toegevoegd aan winkelmand

Uitgaansgeweld en uitgaansoverlast

Documenten

Filter zoekresultaten

Trends uitgaansgeweld september- december 2017

02 januari 2018

Het CCV volgt de trends in veiligheid en criminaliteitspreventie. Zo ook op het gebied van uitgaansgeweld en veilig uitgaan. Deze infosheet vat de ontwikkelingen van september tot met december 2017 samen.

lees meer

Trends uitgaansgeweld mei- augustus 2017

30 september 2017

Het CCV volgt de trends in veiligheid en criminaliteitspreventie. Zo ook op het gebied van uitgaansgeweld en veilig uitgaan. Deze infosheet vat de ontwikkelingen van mei tot met augustus 2017 samen.

lees meer

Trends uitgaansgeweld januari - april 2017

17 mei 2017

Het CCV volgt de trends in veiligheid en criminaliteitspreventie. Zo ook op het gebied van uitgaansgeweld en veilig uitgaan. Deze infosheet vat de ontwikkelingen van januari tot met april 2017 samen.

lees meer

Trends uitgaansgeweld september - december 2016

11 januari 2017

Het uitgaansleven is een populaire gelegenheid voor jongeren om alcohol te drinken. Nog populairder echter is thuis bij ouders of vrienden drinken. Dit en meer blijkt uit deze editie van Trends Uitgaansgeweld van het CCV.

lees meer

Trends uitgaansgeweld januari - april 2016

06 mei 2016

Het CCV volgt de actualiteit om zicht te krijgen op trends op het gebied van veilig uitgaan en de aanpak van uitgaansgeweld. In deze infosheet staan de belangrijkste ontwikkelingen voor de periode januari – april 2016.

lees meer

Rode lopers en spiegels

12 februari 2016

Het plaatsen van spiegels en het uitrollen van rode lopers is een effectieve maatregel om veiligheidsgevoelens tijdens het uitgaan te verhogen. Dat blijkt uit dit onderzoek naar het effect van nudges in de gemeente Hilversum.

lees meer

Onderzoek naar veiligheidsgevoelens in Groningen

31 januari 2016

Slechts een klein deel (17%) van de bezoekers van het cameragebied in de Groninger binnenstad voelt zich weleens onveilig tijdens het uitgaan. Dit blijkt uit onderzoek van bureau Intraval naar de veiligheidsbeleving van het uitgaanspubliek in Groningen.

lees meer

Verboden toegang tot het uitgaansleven

26 januari 2016

Er zijn verschillende manieren om de grootste overlastgevers uit het uitgaansleven te weren: de horeca kan een horecaverbod opleggen, de burgemeester een gebiedsverbod, de officier van justitie een gedragsaanwijzing. In deze infosheet staat per verbod de rol van horeca, gemeente, Openbaar Ministerie (OM) en politie beschreven.

lees meer