Product toegevoegd aan winkelmand

Straatintimidatie


Straatintimidatie

"Pssst meisje, pssst hey schatje." "Vieze boeler!" "Jij bent lekker..." Straatintimidatie komt in veel vormen voor: ongewenst aanraken, hinderlijk achterna lopen, bespugen, uitjouwen of uitschelden. Op straat of in een openbaar gebouw. Maar ook seksueel getinte opmerkingen, naroepen of nafluiten, worden soms als straatintimidatie gezien. Het is subjectief: wat intimiderend is voor de een, is dat niet voor de ander.

Uit onderzoek in Rotterdam en Amsterdam blijkt dat veel inwoners met (seksuele) straatintimidatie te maken hebben. 44% van de Rotterdamse vrouwen heeft last van seksueel getinte intimidatie op straat. 53% van de vrouwen en 30% van de mannen in Amsterdam zijn in 2017 geïntimideerd op straat. Dat was de reden voor deze gemeenten om een lokale integrale aanpak te ontwikkelen. Meer weten? Kijk bij praktijkvoorbeelden.

Bijeenkomst

Staat de aanpak van straatintimidatie op jouw agenda? Dan nodigen we je van harte uit voor de bijeenkomst: 'Straatintimidatie, samen de grenzen verkennen' op 11 december in Utrecht. In een middag delen we de eerste ervaringen van lokale partijen uit binnen- en buitenland. Daarnaast bespreken we ideeën over een effectieve aanpak en denken we samen na over de vraag: wat is straatintimidatie?

Bekijk het programma en meld je zo snel mogelijk aan! 

Het CCV helpt!

Sinds Rotterdam en Amsterdam straatintimidatie lokaal op de agenda plaatsten, oriënteren steeds meer gemeenten zich op dit probleem en de aanpak ervan. Het CCV helpt deze gemeenten en andere geïnteresseerden door beschikbare informatie in dit dossier te publiceren.