Product toegevoegd aan winkelmand
 

Seksuele uitbuiting


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  26 september themabijeenkomst prostitutiebeleid: denk mee over het programma!

  12 april 2019

  Op 26 september 2019 organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) de jaarlijkse themabijeenkomst prostitutiebeleid voor iedereen die zich beroepshalve bezighoudt met prostitutie. Van (gemeente)ambtenaren met prostitutiebeleid in de portefeuille, hulpverleners en inspecteurs tot de sekswerkers zelf. De…

  Lees meer

  Herziene Handreiking Prostitutiebeleid

  19 december 2018

  De herziene Handreiking Prostitutiebeleid is vandaag gepubliceerd. Met deze handreiking ondersteunt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gemeenten (het CCV) bij het ontwikkelen, aanpassen en implementeren van hun prostitutiebeleid.

  Lees meer

  Secondant: Een rol voor klanten in regulering van prostitutie?

  07 juni 2017

  In prostitutiebeleid krijgen klanten een belangrijke rol. Bewustwording van misstanden in de prostitutie zou hun morele kompas moeten beïnvloeden – en daarmee hun gedrag. Onderzoekers Eelco van Wijk en Thirza Lagewaard van de VU schrijven in Secondant over klanten in de prostitutie. Kunnen zij een rol vervullen in de regulering ervan?

  Lees meer

  Herziene Handreiking Prostitutiebeleid

  13 april 2016

  In april 2016 is de Handreiking Prostitutiebeleid opnieuw herzien. Met deze handreiking ondersteunt het CCV gemeenten bij het ontwikkelen, aanpassen en implementeren van hun prostitutiebeleid. Hierbij is zoveel mogelijk aangesloten op de praktijk en behoeften van gemeenten.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid