Product toegevoegd aan winkelmand
 

Seksuele uitbuiting


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Animatie seksuele uitbuiting

  19 mei 2022

  De Nationaal Rapporteur heeft een animatie laten maken over het herkennen van seksuele uitbuiting. Dit is een vorm van mensenhandel die moeilijk te doorgronden is. Om tot een effectievere aanpak te komen, moet er verder worden gekeken dan het stereotiepe beeld.

  Lees meer

  Mensenhandel: aftrap campagne ‘Steek jij je hand uit’

  10 mei 2022

  Op 12 mei 2022 geeft burgemeester Peter Oskam op het Comeniuscollege in Capelle aan de IJssel de aftrap voor de campagne ‘Steek jij je hand uit’. Een campagne om middelbare scholieren bewust te maken van de gevaren van mensenhandel en de verschillende vormen van uitbuiting. Daarnaast is het doel het voorkomen en verminderen van criminele, seksuele…

  Lees meer

  CCV-barrièremodellen als basis voor Belgisch boek

  21 april 2022

  Het eerste exemplaar van het boek  ‘Criminaliteit ontbloot. Barrièremodellen als innovatief instrument tegen criminele fenomenen’ is dinsdag uitgereikt aan de Belgische minister van Justitie, Vincent van Quickenborne. Het eerste hoofdstuk van het boek is geschreven door CCV-adviseurs Lienke Hutten, Joeri Vig en Dominique Rademaker​​​​​​​. 

  Lees meer

  Themabijeenkomst prostitutie groot succes, veel positieve reacties

  21 maart 2022

  Dat er behoefte was om weer bij elkaar te komen, bleek uit de meer dan 150 aanmeldingen voor de jaarlijkse themabijeenkomst prostitutiebeleid. Op 10 maart kwamen ambtenaren, hulpverleners, inspecteurs en sekswerkers bij elkaar in de Zalen van Zeven in Utrecht om bij te praten en kennis te delen over de laatste ontwikkelingen. Er stonden…

  Lees meer

  Thuiswerkende prostituees de illegaliteit in gedrukt

  14 maart 2022

  De lokale kijk op sekswerk past niet altijd meer bij de huidge samenleving. Veel sekswerkers willen thuis aan de slag, net als andere zzp’ers, maar worden door gemeenten onterecht aangemerkt als prostitutiebedrijf. Lokale verordeningen zijn meer gericht op volumebeheersing dan op de verbetering van de positie van sekswerkers.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid