Product toegevoegd aan winkelmand
 

Seksuele uitbuiting


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Staatssecretaris bijgepraat over gemeentelijke aanpak mensenhandel

  02 december 2022

  Hoe gaat het met de gemeentelijke aanpak van mensenhandel? Waar lopen gemeenten tegenaan? En welke oplossingen zien ze? Dat wilde staatssecretaris van der Burg van Justitie en Veiligheid graag van de professionals zelf horen. Daarom was hij op donderdag 1 december te gast bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  Lees meer

  Gemeente Zutphen opent online Meldpunt Ondermijning

  01 december 2022

  De gemeente Zutphen heeft recent een Meldpunt Ondermijning geopend. Wanneer inwoners of ondernemers in hun buurt verdachte situaties tegenkomen, dan kunnen zij dat voortaan online melden. Die melding kan bijvoorbeeld gaan over vermoedens van drugshandel, hennepkwekerijen, witwassen, mensenhandel, zorg- of vastgoedfraude. De gemeente Zutphen wil op…

  Lees meer

  Online hulpverlening ziet stijging aantal slachtoffers mensenhandel

  17 oktober 2022

  In het afgelopen jaar zijn opnieuw meer slachtoffers van mensenhandel bij Chat met Fier in beeld gekomen. Het aantal slachtoffers dat online hulp zocht, steeg met 14% ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit het nieuwe rapport ‘Onzichtbare slachtoffers van mensenhandel’ van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel.

  Lees meer

  Meer sekswerkers werken stiekem thuis, aantal seksclubs slinkt

  29 augustus 2022

  Het aantal seksclubs in Nederland is in ruim 20 jaar tijd met 700 afgenomen. “Thuiswerken raakt in zwang”, zegt Rodney Haan, adviseur prostitutiebeleid van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Daardoor zijn sekswerkers minder in beeld en lopen ze meer risico.

  Lees meer

  Waarom het belangrijk blijft katvangers te dwarsbomen en hoe je dat dan doet

  19 augustus 2022

  In 2017 en 2018 zagen we dat meer dan 100 katvangers per jaar zich inschreven in de Basisregistratie Personen om bijvoorbeeld het rijbewijs wit te wassen. De gemeente Den Haag voerde in samenwerking met het CCV een nieuwe werkwijze in om dit tegen te gaan. Veel gemeenten volgden. Dat lijkt succesvol, want in 2022 zijn er nog maar een stuk of 5…

  Lees meer

  Raamexploitant zet zich in voor volledige onafhankelijkheid sekswerkers

  09 augustus 2022

  Jarenlang was ze raamexploitant van 'De Lekkere Kattekop' in de Doubletstraat in Den Haag, maar nu gooit Patricia Ouwehand (61) het over een andere boeg. Met haar stichting The Red Feather gaat ze zich inzetten voor de volledige onafhankelijkheid van sekswerkers. Ze geeft nu de exploitatie uit handen om zich volledig op haar stichting te richten.

  Lees meer

  Secondant: ‘Het stigma op sekswerk houdt veel ellende in stand’

  15 juni 2022

  Betrek sekswerkers bij het beleid over de branche, zegt specialist Veiligheid Hadeline Vorselaars in Secondant. Zet hen in als klankbord voor de gemeente en laat ze meepraten over de wet Regulering Sekswerk. “Een sterkere seksbranche kan het neveneffect van seksuele uitbuiting tegengaan.”

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid