Product toegevoegd aan winkelmand
 

Prostitutiebeleid


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Meer sekswerkers werken stiekem thuis, aantal seksclubs slinkt

  29 augustus 2022

  Het aantal seksclubs in Nederland is in ruim 20 jaar tijd met 700 afgenomen. “Thuiswerken raakt in zwang”, zegt Rodney Haan, adviseur prostitutiebeleid van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Daardoor zijn sekswerkers minder in beeld en lopen ze meer risico.

  Lees meer

  Waarom het belangrijk blijft katvangers te dwarsbomen en hoe je dat dan doet

  19 augustus 2022

  In 2017 en 2018 zagen we dat meer dan 100 katvangers per jaar zich inschreven in de Basisregistratie Personen om bijvoorbeeld het rijbewijs wit te wassen. De gemeente Den Haag voerde in samenwerking met het CCV een nieuwe werkwijze in om dit tegen te gaan. Veel gemeenten volgden. Dat lijkt succesvol, want in 2022 zijn er nog maar een stuk of 5…

  Lees meer

  Raamexploitant zet zich in voor volledige onafhankelijkheid sekswerkers

  09 augustus 2022

  Jarenlang was ze raamexploitant van 'De Lekkere Kattekop' in de Doubletstraat in Den Haag, maar nu gooit Patricia Ouwehand (61) het over een andere boeg. Met haar stichting The Red Feather gaat ze zich inzetten voor de volledige onafhankelijkheid van sekswerkers. Ze geeft nu de exploitatie uit handen om zich volledig op haar stichting te richten.

  Lees meer

  Secondant: ‘Het stigma op sekswerk houdt veel ellende in stand’

  15 juni 2022

  Betrek sekswerkers bij het beleid over de branche, zegt specialist Veiligheid Hadeline Vorselaars in Secondant. Zet hen in als klankbord voor de gemeente en laat ze meepraten over de wet Regulering Sekswerk. “Een sterkere seksbranche kan het neveneffect van seksuele uitbuiting tegengaan.”

  Lees meer

  Animatie seksuele uitbuiting

  19 mei 2022

  De Nationaal Rapporteur heeft een animatie laten maken over het herkennen van seksuele uitbuiting. Dit is een vorm van mensenhandel die moeilijk te doorgronden is. Om tot een effectievere aanpak te komen, moet er verder worden gekeken dan het stereotiepe beeld.

  Lees meer

  Mensenhandel: aftrap campagne ‘Steek jij je hand uit’

  10 mei 2022

  Op 12 mei 2022 geeft burgemeester Peter Oskam op het Comeniuscollege in Capelle aan de IJssel de aftrap voor de campagne ‘Steek jij je hand uit’. Een campagne om middelbare scholieren bewust te maken van de gevaren van mensenhandel en de verschillende vormen van uitbuiting. Daarnaast is het doel het voorkomen en verminderen van criminele, seksuele…

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid