Product toegevoegd aan winkelmand

Prostitutiebeleid


Filter nieuwsberichten

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Vijftien jaar verbonden in veiligheid

  23 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bestaat dit jaar 15 jaar. Directeur Patrick van den Brink haalt in zijn blog deze maand herinneren op. "Wat deed jij in 2004? Ik hield me als wethouder in Hilversum onder andere bezig met de leefbaarheid in de buurt. Mijn kinderen waren peuters, ik belde met een Nokia en we winkelden bij V&D. 2004 was ook het jaar dat het CCV werd opgericht."

  lees meer

  Signalen hotelprostitutie herkennen?

  08 mei 2019

  "Grote stapels vieze handdoeken en een groot aantal condooms in de prullenbak? Dat zijn duidelijke signalen." Rodney Haan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) vertelt in Tubantia over de verschuiving van prostitutie naar plekken als hotels.

  lees meer

  Het Belgische Mechelen: van crimineelste stad naar stad van de vooruitgang

  02 mei 2019

  Mechelen is in zo’n 15 jaar tijd van vuilste stad van België met het hoogste criminaliteitscijfer een stad geworden waar de mensen trots op zijn. Hoe deden ze dat? Burgemeester Bart Somers vertelt het op donderdag 27 juni tijdens het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In een gesprek met het CCV geeft hij alvast een voorproefje.

  lees meer

  Sekswerk vaker vanuit huis: klanten gelokt met onveilige seks

  23 april 2019

  Seksdiensten vanuit woningen en hotels hebben een grote vlucht genomen. Tegen de regels in worden in advertenties klanten gelokt met seks zonder condoom. Dat constateren het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) en de Stichting Hulp en Opvang Prostitutie en Mensenhandel (Shop).

  lees meer

  26 september themabijeenkomst prostitutiebeleid: denk mee over het programma!

  12 april 2019

  Op 26 september 2019 organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) de jaarlijkse themabijeenkomst prostitutiebeleid voor iedereen die zich beroepshalve bezighoudt met prostitutie. Van (gemeente)ambtenaren met prostitutiebeleid in de portefeuille, hulpverleners en inspecteurs tot de sekswerkers zelf. De themabijeenkomst vindt plaats van 12.30 tot 17.00 uur in de buurt van Utrecht en is gratis. Noteer het vast in je agenda, tip je collega’s én denk mee over het programma!

  lees meer

  Nieuwe factsheet over jongensprostitutie

  09 januari 2019

  Voor professionals die werken met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is een nieuwe factsheet beschikbaar over jongensprostitutie. Deze is ontwikkeld door het Expertisecentrum Mensenhandel en (Jeugd)Prostitutie samen met diverse ketenpartners.

  lees meer

  Herziene Handreiking Prostitutiebeleid

  19 december 2018

  De herziene Handreiking Prostitutiebeleid is vandaag gepubliceerd. Met deze handreiking ondersteunt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gemeenten (het CCV) bij het ontwikkelen, aanpassen en implementeren van hun prostitutiebeleid.

  lees meer

  Blog Patrick van den Brink: Het zullen je ouders maar zijn

  25 oktober 2018

  Dagelijks neem ik als ik op kantoor ben tijdens de lunch de kranten door. Ik ben altijd weer geraakt door het nieuws van senioren die door babbeltrucs of soms door grof geweld in hun eigen huis van hun spullen worden beroofd. Het zal je vader of moeder maar zijn die dat overkomt.

  lees meer