Product toegevoegd aan winkelmand
 

Prostitutiebeleid

Documenten

Filter zoekresultaten

Basisniveau bestuurlijke aanpak van mensenhandel

10 december 2015

Het basisniveau bestuurlijke aanpak van mensenhandel dient als referentiekader en handelingsperspectief voor gemeenten om hun rol binnen de bestuurlijke aanpak van mensenhandel (verder) in te vullen. De achterliggende vraag is hierbij: 'Wat is minimaal nodig om mensenhandel vanuit het bestuur effectief aan te kunnen pakken?'

lees meer

De klant erbij

23 november 2015

In het afgelopen jaar zijn er net zo veel klanten van 16- en 17-jarigen vervolgd voor seks tegen betaling als in de veertien jaar daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen naar vervolging en berechting van deze klanten. Sinds de strafbaarstelling in het jaar 2000 zijn 61 klanten veroordeeld.

lees meer

Illegale prostitutie in hotels: please disturb!

01 juli 2015

Een do not disturbbordje dat maar blijft hangen, een televisie op vol volume en condooms in de prullenbak. Onbegrip en wantrouwen tussen hoteliers en politie stond lange tijd een effectieve aanpak van illegale hotelprostitutie in de weg.

lees meer

Sekswerkers aan het woord

14 april 2015

Onderzoek naar de sociale positie van sekswerkers in Nederland in 2014. Van misstanden of van gedwongen sekswerk lijkt geen of nauwelijks sprake onder de geïnterviewde sekswerkers. De indruk bestaat dat de geïnterviewden geheel of in ieder geval in grote mate vrijwillig werken.

lees meer

Verboden rood in beeld

14 april 2015

In de vergunde prostitutiesector komt minderjarigheid nagenoeg niet voor blijkt uit dit onderzoek van bureau Intraval naar de aard en omvang van niet-legale prostitutie in Nederland.

lees meer

In gesprek met de klant

15 januari 2015

Een, weliswaar bescheiden, deel van de Nederlandse en buitenlandse klanten van Amsterdamse prostituees is bereid signalen van misstanden door te geven aan instanties. Klanten kunnen daarmee mogelijk een rol spelen bij het bestrijden van misstanden in de Amsterdamse prostitutiebranche.

lees meer