Product toegevoegd aan winkelmand
 

Prostitutiebeleid

Documenten

Filter zoekresultaten

De aard en effecten van prostitutiebeleid

02 februari 2022

Regioplan voerde op verzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) onderzoek uit naar de aard en effecten van verschillende varianten van prostitutiebeleid.

lees meer

Onderzoek naar de impact van corona op sekswerk in Nederland

10 december 2021

Wat is de impact van corona en de coronamaatregelen op sekswerkers en hun klanten en hoe kan beleid en zorg in de toekomst verbeterd worden? Antwoorden op deze vragen vind je in het rapport Onderzoek naar de impact van corona op sekswerk in Nederland. Het onderzoek is een samenwerking tussen Soa Aids Nederland, de Erasmus Universiteit en de sekswerk community.

lees meer

Geweld tegen sekswerkers - Ervaringen in de gemeente Tilburg

30 november 2021

Om geweld tegen sekswerkers beter tegen te gaan, willen gemeente Tilburg en haar partners in de veiligheidszorg meer inzicht krijgen in de perceptie van sekswerkers van het risico op geweld gerelateerd aan de uitvoering van sekswerk, de redenen waarom sekswerkers al dan niet hun weg naar de politie en hulpverlenende instanties vinden, en onderzoek naar de samenwerking tussen partijen die in de veiligheidszorg een rol spelen bij de aanpak van geweld tegen sekswerkers.

lees meer

Sekswerk & Stigma in Tilburg

30 november 2020

Dit rapport beschrijft het proces en de resultaten van een onderzoek voor en door sekswerkers in Tilburg. Sekswerkers werkten samen met de gemeente, politie, hulpverleners en andere betrokkenen om een positieve verandering in gang te zetten voor sekswerkers.

lees meer

Prostitutie en mensenhandel

19 december 2016

Maar liefst de helft van de gemelde mogelijke slachtoffers van mensenhandel in de prostitutie wordt, naar schatting, gesignaleerd in de thuisprostitutie en escort. "Dat zijn sectoren die veel minder zichtbaar zijn voor de overheid dan bordelen en raamprostitutie", stelt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen in dit rapport.

lees meer

Arboregels prostitutiebranche

21 juni 2016

Met dit overzicht krijgen gemeenten inzicht in hoe Arbowetgeving kan bijdragen aan het verbeteren van de sociale positie van sekswerkers. Ook komen de regels van pas bij de beoordeling en handhaving van bedrijfsplannen van seksbedrijven.

lees meer

Model-APV Prostitutiehoofdstuk

02 februari 2016

Het nieuwe hoofdstuk 3 van de model-APV van de VNG uit juli 2015 geeft een handvat bij het invoeren of aanpassen van het gemeentelijk vergunningenstelsel voor seksbedrijven. In februari 2016 is de model-APV op enkele onderdelen aangepast.

lees meer