Product toegevoegd aan winkelmand

Prostitutiebeleid

Documenten

Filter zoekresultaten

Prostitutie en mensenhandel

19 december 2016

Maar liefst de helft van de gemelde mogelijke slachtoffers van mensenhandel in de prostitutie wordt, naar schatting, gesignaleerd in de thuisprostitutie en escort. "Dat zijn sectoren die veel minder zichtbaar zijn voor de overheid dan bordelen en raamprostitutie", stelt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen in dit rapport.

lees meer

Arboregels prostitutiebranche

21 juni 2016

Met dit overzicht krijgen gemeenten inzicht in hoe Arbowetgeving kan bijdragen aan het verbeteren van de sociale positie van sekswerkers. Ook komen de regels van pas bij de beoordeling en handhaving van bedrijfsplannen van seksbedrijven.

lees meer

Model-APV Prostitutiehoofdstuk

02 februari 2016

Het nieuwe hoofdstuk 3 van de model-APV van de VNG uit juli 2015 geeft een handvat bij het invoeren of aanpassen van het gemeentelijk vergunningenstelsel voor seksbedrijven. In februari 2016 is de model-APV op enkele onderdelen aangepast.

lees meer

Basisniveau bestuurlijke aanpak van mensenhandel

10 december 2015

Het basisniveau bestuurlijke aanpak van mensenhandel dient als referentiekader en handelingsperspectief voor gemeenten om hun rol binnen de bestuurlijke aanpak van mensenhandel (verder) in te vullen. De achterliggende vraag is hierbij: 'Wat is minimaal nodig om mensenhandel vanuit het bestuur effectief aan te kunnen pakken?'

lees meer

De klant erbij

23 november 2015

In het afgelopen jaar zijn er net zo veel klanten van 16- en 17-jarigen vervolgd voor seks tegen betaling als in de veertien jaar daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen naar vervolging en berechting van deze klanten. Sinds de strafbaarstelling in het jaar 2000 zijn 61 klanten veroordeeld.

lees meer

Illegale prostitutie in hotels: please disturb!

01 juli 2015

Een do not disturbbordje dat maar blijft hangen, een televisie op vol volume en condooms in de prullenbak. Onbegrip en wantrouwen tussen hoteliers en politie stond lange tijd een effectieve aanpak van illegale hotelprostitutie in de weg.

lees meer