Product toegevoegd aan winkelmand

Platform Veilig Ondernemen


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Peter R. de Vries opent Cyber Security Event in Rotterdam

  12 juli 2019

  Zo’n 150 ondernemers kregen tips om hun digitale veiligheid te vergroten tijdens het Cyber Security Event op 11 juli 2019 bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam. En die noodzaak tot voorlichting is hoog. Alleen al in Nederland is de schade door toedoen van cybercrime jaarlijks € 10 miljard. De gemeente Rotterdam organiseerde deze bijeenkomst samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie (het CCV), het Regionaal Platform Veilig Ondernemen Rotterdam en de Veiligheidsalliantie Regio Rotterdam.

  lees meer

  Excellent Camera Toezicht gestart in Amsterdam-Noord

  14 juni 2019

  In samenwerking met het Platvorm Veilig Ondernemen Amsterdam Amstelland (PVO AA), de politie, het stadsdeel Amsterdam-Noord en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is in Amsterdam-noord gestart met het project Excellent Cameratoezicht.

  lees meer

  3000ste gebruiker op website barrieremodellen.nl

  06 juni 2019

  De website barrieremodellen.nl heeft vandaag een mijlpaal bereikt. De website verwelkomde haar 3000ste gebruiker. Barrieremodellen.nl is dé website waarop je complexe vormen van criminaliteit op een overzichtelijke manier in kaart brengt, zodat duidelijk wordt welke barrières je kunt opwerpen tegen criminele activiteiten. Adviseurs Lienke Hutten en Joeri Vig van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) blikken terug en kijken vooruit.

  lees meer

  Nieuwe interactieve 360-graden training Overvallen

  04 juni 2019

  “Dit is de eerste en enige training die met de nieuwste technologie is gemaakt en keuzemogelijkheden biedt. Hierdoor kun je als kijker direct het verhaal sturen!,” zegt Colin Voetee, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) enthousiast over de nieuwe interactieve 360-graden training Overvallen.

  lees meer

  Overheid en bedrijfsleven bundelen krachten tegen cybercrime

  25 mei 2019

  Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) trapte vandaag tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in Almere de publiekscampagne ‘Eerst checken, dan klikken’ af. Deze roept mensen op zich beter te beschermen tegen phishing en andere vormen van internetcriminaliteit. Ook tekenden minister Grapperhaus, staatssecretaris Keijzer (EZK) en een groot aantal bedrijven en brancheorganisaties waaronder het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid het convenant ‘Preventie cybercriminaliteit’. Zij trekken samen op in de strijd tegen internetcriminaliteit.

  lees meer

  Ook CCV doelwit cybercriminelen: "Wees je bewust van de risico's"

  22 mei 2019

  “Het was een gekke vraag, want we maken bijna nooit dit soort grote bedragen over naar het buitenland. De mail zag er ook niet uit als in de stijl van het CCV en er zat een taalfout in”, vertelt financieel manager Dennis de Jager van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). De organisatie die zich inzet voor onder meer het voorkomen van cybercrime, werd zelf het doelwit van cybercriminelen.

  lees meer

  Gratis camera’s testen ondernemers Hoogeveen

  10 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid is woensdag in Hoogeveen gestart met het project Excellent Cameratoezicht. Hierbij wordt samengewerkt met de politie, gemeente en studenten van christelijke regionaal opleidingscentrum het Alfa-College in Hoogeveen.

  lees meer

  Deel gemeenten ondervindt negatieve effecten van buurtpreventie

  18 april 2019

  Een deel van de gemeenten ondervindt negatieve effecten van buurtpreventie, zoals burgers die zelf ingrijpen bij criminaliteit of doorgeschoten sociale controle. Het aantal buurtpreventiegroepen is de laatste jaren sterk toegenomen. Gemeenten ontwikkelen echter nauwelijks beleid voor de omgang met deze burgerinitiatieven. Dit blijkt uit het landelijke onderzoek ‘De burger kijkt mee'.

  lees meer

  Week van de Veiligheid 2019: 7 tot en met 13 oktober

  17 april 2019

  Begin oktober is het weer zover: de Week van de Veiligheid. Voor gemeenten, ondernemers en politie hét moment om met de vraag ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’ het onderwerp veiligheid extra onder de aandacht te brengen van inwoners, ondernemers en hun medewerkers. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober, neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen en inbraken toe. De voorbereidingen voor de editie van 2019 zijn in volle gang. Doe ook mee!

  lees meer