Product toegevoegd aan winkelmand
 

Overlast


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  CCV publiceert overzicht van gemeenten met Digitaal Opkopers Loket (DOL)

  17 augustus 2017

  Het CCV publiceert een lijst met gemeenten die zijn aangesloten bij het Digitaal Opkopers Loket (DOL). Ook is te zien van welke gemeenten de aanvraag voor aansluiting op het DOL in behandeling is. Het Digitaal Opkopers Loket van het CCV maakt het registreren van opkopers gemakkelijker voor gemeenten. Opkopers zijn wettelijk verplicht zich bij de…

  Lees meer

  Secondant: 'Als er iets misgaat, wordt dat de prioriteit'

  10 juli 2017

  Zorg voor een goed netwerk en blijf doorlopend in contact met elkaar. Dat leerde Janneke Bakker, coördinator bij de Directie Veiligheid in Den Haag, van de rellen in de Schilderswijk. "Als er zich dan een crisis voordoet, dan maken we een gemakkelijkere stap naar elkaar toe om het samen op te lossen."

  Lees meer

  Wil jij kans maken op een workshop 'Jeugdoverlast en overlastbeleving?'

  01 februari 2017

  In 2017 verzorgen CCV-adviseurs Sten Meijer en Nicole Langeveld - voor het derde achtereenvolgende jaar - een aantal workshops op het thema overlastbeleving rondom de aanpak van jeugdoverlast. Wil jij samen met je lokale ketenpartners kans maken op een van de 5 workshops? Lees dan hieronder wat je moet doen om hiervoor in aanmerking te komen.

  Lees meer

  Actuele jurisprudentie woonoverlast

  26 januari 2017

  De aanpak van woonoverlast is zeer actueel en vraagt continu om nieuwe mogelijkheden en voorbeelden uit de praktijk. De CCV-themasite hetccv-woonoverlast.nl bevat essentiële informatie die u kunt gebruiken bij de aanpak van woonoverlast. Bijvoorbeeld jurisprudentie en de tool 'beoordeel uw casus'.

  Lees meer

  Digitaal Opkopers Loket in trek bij gemeenten

  05 december 2016

  Het Digitaal Opkopers Loket (DOL) van het CCV maakt het registreren van opkopers gemakkelijker voor gemeenten. En dat weten gemeenten, want ze maken steeds vaker gebruik van het DOL. Opkopers zijn wettelijk verplicht zich bij de gemeente te melden als opkoper.

  Lees meer

  Veiligheidsverleiding: 50 voorbeelden van verleiden tot gewenst gedrag

  16 november 2016

  Een muur die terugplast, een piano in de stationshal, een geveltuin tegen verloedering. Je moet er maar opkomen. De nieuwe CCV-publicatie Veiligheidsverleiding biedt ruim 50 voorbeelden van hoe je mensen door een andere inrichting van de omgeving kunt verleiden tot gewenst gedrag. Ben je dagelijks bezig met de sociale veiligheid in de openbare…

  Lees meer

  Secondant: Heling is een onderschat delict

  20 september 2016

  Zonder dat eerst een ander delict wordt gepleegd, kan heling niet plaatsvinden. Daarbij kan het gaan om ernstige delicten, zoals straatroof en inbraak. Zonder helers zouden er dus veel minder High Impact Crimes zijn en minder slachtoffers daarvan. Dat is een van de conclusies van het onderzoek 'Focus op heling', dat onderzoekers van bureau Beke in…

  Lees meer

  DOL vanaf eind september beschikbaar voor gemeenten

  19 juli 2016

  Handelaren zijn wettelijk verplicht zich bij de gemeente te melden als opkoper en gemeenten zijn verplicht een register bij te houden. Om het gemeenten en handelaren makkelijker te maken, biedt het CCV de gemeenten het Digitaal Opkopers Loket (DOL) aan. Het DOL is vanaf eind september gratis te gebruiken.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid