Product toegevoegd aan winkelmand
 

Overlast


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Grote stijging aangiften diefstal van e-bikes en bakfietsen

  13 augustus 2021

  In de eerste helft van 2021 steeg het aantal aangiften met 32% ten opzichte van diezelfde periode in 2020. Dat blijkt uit analyse van de aangiftecijfers door Stichting Aanpak Fiets en E-bikediefstal (S.A.F.E.) met wie het CCV nauw samenwerkt in de aanpak tegen fietsdiefstal.

  Lees meer

  Secondant: Overlast beïnvloed door coronamaatregelen

  12 juli 2021

  De coronamaatregelen zoals een lockdown en sluiting van de horeca en winkels hebben de samenleving beïnvloed en daarmee ook overlast, zoals jeugdoverlast en burenruzies. Susan Wubbels van Politie Nederland schrijft in Secondant over diverse vormen van overlast in de coronacrisis. Er zijn grote verschillen tussen overlast in het pre-coronajaar 2019…

  Lees meer

  Goed bezocht vragenuurtje Wet aanpak woonoverlast

  01 juli 2021

  Ruim 150 professionals sloten aan bij de online update die het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) op 24 juni organiseerde over de Wet aanpak woonoverlast. Dit leverde veel vragen op. Om al deze vragen te beantwoorden is op 30 juni een vragenuurtje gehouden, waar 50 deelnemers aan mee deden.

  Lees meer

  Meld jouw gemeente aan voor het Digitaal Opkopers Loket (DOL)

  27 mei 2021

  'Zonder heler geen steler'. Zonder heling, minder inbraken, diefstallen, straatroven en overvallen. Daarom pakken steeds meer gemeenten heling actief aan. Wil je weten hoe je heling kunt tegengaan? Het CCV-dossier Heling geeft je een steuntje in de rug bij de aanpak van heling.

  Lees meer

  Tweede monitor woonoverlast in coronatijd: de rek is eruit

  02 maart 2021

  Woonoverlast in coronatijd: om inzicht te krijgen in de ervaringen vanaf september 2020, heeft het CCV voor de tweede keer een klein onderzoek gedaan. Zijn er meer of minder meldingen van woonoverlast in vergelijking met de eerste lockdown? En waar klaagt men het meeste over?

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid