Product toegevoegd aan winkelmand
 

Overlast


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Amersfoort heeft overlast van uitgaande jongeren

  09 maart 2023

  Nu de coronajaren voorbij zijn, heeft Amersfoort meer last van jongeren in de binnenstad, misschien wel  de ergste ooit. Jongeren laten na het uitgaan urine, poep en braaksel achter. De situatie is zelfs zo erg, dat sommige bewoners in het weekend de binnenstad verlaten, vertelt raadslid Jan Steven Eilander van de ChristenUnie.

  Lees meer

  Bezoekers van de Huishoudbeurs laten zich informeren over veiligheid

  27 februari 2023

  Van 18 tot en met 24 februari vond de Huishoudbeurs plaats in RAI Amsterdam. Het ministerie van Justitie en Veiligheid stond samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), de politie en verzekeraar Interpolis op de beurs om de bezoekers te informeren over onderwerpen, zoals online veiligheid, inbraakpreventie, heling en…

  Lees meer

  Secondant: ‘Werkt iets niet? Mooi, dat hebben we dan geleerd’

  27 februari 2023

  Samenwerken met de politie verrijkt het wetenschappelijke werk van Stijn Ruiter. Hij is geen consument van politiedata meer, vertelt hij in Secondant. De senior onderzoeker bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) kijkt mee naar problemen, helpt bij het opzetten van onderzoek en evalueert interventies. Want…

  Lees meer

  Webinar drugsoverlast in de horeca: 'Iedereen moet de norm zetten’

  10 februari 2023

  6 februari organiseerden het CCV en PVO NL een webinar over drugsoverlast in de horeca. Aan tafel zaten de heer Bruls, burgemeester van Nijmegen, Dennis Dekkers van Koninklijke Horeca Nederland, Tony den Blanken van PPS Security en Martijn Wildeboer, adviseur CCV/PVO NL. Zij spraken over hoe horecaondernemers drugsoverlast kunnen voorkomen.

  Lees meer

  Nieuw: Antwoord op veelgestelde vragen woonoverlast en gegevensdeling

  19 januari 2023

  Wat kan wel en wat kan niet als het gaat om gegevens delen bij de aanpak van woonoverlast? Het is een vraag waar veel professionals regelmatig mee worstelen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid verzamelde de meest gestelde vragen en gaf, samen met professionals, antwoorden. Je vindt deze nu online op de website van woonoverlast.

  Lees meer

  Het aantal geregistreerde misdrijven is gestegen

  18 januari 2023

  Het aantal geregistreerde misdrijven is in 2022 met zo'n 7% gestegen in vergelijking met 2021. De politie noteerde in totaal bijna 797.000 misdrijven, tegenover zo'n 743.000 een jaar eerder. Ondanks de toename is het criminaliteitscijfer nog altijd lager dan voor corona. Dat blijkt uit een analyse van het ANP op basis van politiecijfers.

  Lees meer

  Diefstal van e-bikes en GPS-systemen regelmatig het werk van mobiele bendes

  08 december 2022

  E-bikes en GPS-systemen worden regelmatig gestolen door goed georganiseerde internationale bendes. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Beke en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Om de aanpak van mobiele bendes te verbeteren, is het belangrijk dat zoveel mogelijk partijen zich bewust zijn van de signalen die kunnen…

  Lees meer

  Rekentool capaciteit bij de aanpak van heling

  11 november 2022

  Significant Public heeft in opdracht van het ministerie van JenV een rekentool ontwikkeld waarmee politie en gemeenten hun eigen inzet bij de aanpak van heling kunnen plannen. Reguliere activiteiten zoals de gebruikelijke opsporingsactiviteiten van de politie zijn niet in de rekentool meegenomen.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid