Product toegevoegd aan winkelmand
 

Overlast

De 's-Gravendijkwal in Rotterdam onder de loep

Onderzoek naar veiligheid en leefbaarheid aan de 's-Gravendijkwal en zijstraten te Rotterdam in de wijk Middelland/Centrum. In het gebied spelen meerdere vraagstukken waaronder een combinatie van concentratie coffeeshops, overlastgevende horeca en maatschappelijke opvang.

Beschrijving

Centraal staat een onderzoek naar de veiligheid en de leefbaarheid aan de 's-Gravendijkwal en zijstraten in Rotterdam in de wijk Middelland/Centrum. In het onderzoek moest binnen het thema leefbaarheid vragen worden gesteld over veiligheid en veiligheidsbeleving.

Conclusies

Dominante buurtproblemen zijn: vervuiling (zwerfafval, grof vuil, lucht), parkeerproblemen,  fietsen (diefstal, wrakken, schade), vreemde mensen in de straat, geluidsoverlast, weinig plek voor kinderen en uitlaten honden. Ook zijn - maar minder prominent - vernielingen en inbraken genoemd.

Opvallend is dat vervuiling en geluidsoverlast door het verkeer in de 's Gravendijkwal door bewoners in het onderzoeksgebied als voornaamste buurtprobleem wordt gezien. Dit probleem wordt breed gedeeld door de bevolking in het onderzoeksgebied.

De geregistreerde misdrijven in het onderzoeksgebied worden aangevoerd door diefstal, vaak eenvoudige diefstallen, heling en verduistering. Bij de meldingen gaat het met name om 'conflictbemiddeling', waarbij het in de praktijk vaak gaat om een burenruzie vanwege geluidsoverlast. 

Organisatie

Bureau Bervoets in opdracht van de gemeente Rotterdam

Links