Product toegevoegd aan winkelmand
 

Online aangejaagde ordeverstoringen


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Secondant: Hoe houden we het internet schoon?

  09 mei 2023

  Om het gebrek aan online bevoegdheden van burgemeesters te tackelen, werken overheid en internetsector nauw samen aan regels waarmee schadelijke content kan worden geweerd. Dit ter voorbereiding op de Digital Service Act.

  Lees meer

  Congres over hoe online inhoud in goede banen kan worden geleid

  20 april 2023

  Het team achter het Project Online Content Moderatie (PrOCoM) organiseert op donderdag 15 juni een congres in Den Haag. In het Museum Beeld en Geluid laat het projectteam zien wat ze doen. Ook vragen ze deelnemers om mee te denken over hoe online inhoud in goede banen kan worden geleid.  

  Lees meer

  Secondant: De avondklokrellen gaven een signaal af

  19 april 2023

  De samenleving ging al maandenlang gebukt onder de coronapandemie toen het kabinet in januari 2021 aankondigde een paardenmiddel te gaan gebruiken: de avondklok. De invoering ervan leidde tot onrust en rellen in tal van Nederlandse gemeenten. Hans Moors en Lea Klarenbeek van EMMA blikken in Secondant terug op die rellen in 4 Brabantse steden. Wat…

  Lees meer

  Burgemeesters willen online relschoppers kunnen aanpakken

  12 april 2023

  Verschillende burgemeesters hebben aangegeven dat ze willen kunnen ingrijpen als mensen online oproepen om te gaan rellen. Hiervoor zijn burgemeesters Dijksma van Utrecht, Potters van De Bilt en Gerritsen van Almelo in gesprek met meerdere Kamerleden. Zij voeren dit gesprek ook namens de andere gemeenten.

  Lees meer

  Een jaar openbare orde in vogelvlucht

  24 januari 2023

  Demonstraties, licht bevel, drugspanden, preventief fouilleren, burenoverlast, nieuwerwetse uitingen en de digitale wereld. Deze onderwerpen en nog veel meer hebben Rian de Jong en Floris van Laanen besproken in het online CCV-actualiteitencollege op 17 januari.

  Lees meer

  In gesprek over maatschappelijke onrust

  31 oktober 2022

  Op 10 november organiseren het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland en het CCV een bijeenkomst over maatschappelijke onrust. Specialist Veiligheidsbeleving Marnix Eysink Smeets schreef hier een essay over en gaat hierover met je in gesprek.

   

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid