Product toegevoegd aan winkelmand
 

Nazorg slachtoffers overvallen

Praktijkvoorbeelden

Filter zoekresultaten

CCV brengt nazorg overvalslachtoffers in kaart

03 juli 2018

De nazorg voor slachtoffers van een overval is de afgelopen jaren ?ink uitgebreid. Verschillende organisaties hebben hiervoor de handen ineen geslagen en gekeken waar zij hun aan bod konden verbeteren. Voor het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid een goede reden om een rondgang te maken langs de organisaties die hierbij een rol spelen.

lees meer

Subsidieregeling voor slachtoffers

12 februari 2018

Overvalslachtoffers willen om herhaling te voorkomen vaak zo snel mogelijk beveiligingsmaatregelen treffen. Het Schadefonds Geweldsmisdrijven voert een subsidieregeling uit die ze hierbij tot maximaal duizend euro ondersteunt.

lees meer

Rotterdams Team Nazorg HIC biedt integrale slachtofferhulp

24 augustus 2017

Direct na een overval voor, achter en naast de slachtoffers gaan staan. Dat is in een notendop de taak die het Rotterdamse Team Nazorg zichzelf heeft opgelegd. Het Team Nazorg is een onderdeel van de Rotterdamse aanpak van High Impact Crimes (HIC).

lees meer

Handreiking Nazorg Overvalslachtoffers West Veluwe Vallei

15 maart 2013

Veiligheidshuis West Veluwe Vallei startte in 2012 met het project aanpak overvalcriminaliteit. In 2013 staat het slachtoffer centraal. Met deze handreiking is het stappenplan Nazorg overvallen van het CCV gebruiksklaar gemaakt voor de gemeenten in de regio West Veluwe Vallei.

lees meer

Checklist en persoonlijk advies overvalpreventie voor Eindhovense ondernemers

02 augustus 2011

In Eindhoven informeren gemeente en politie Brabant Zuid-Oost ondernemers over overvalpreventie. Er is een checklist ontwikkeld met mogelijke maatregelen in en om het bedrijf. Daarnaast worden adviseurs opgeleid die individuele ondernemers ondersteunen bij het doorlopen van de checklist. Een bundeling van de (anoniem) ingevulde checklists laat zien welke maatregelen lokaal het vaakst en het minst vaak worden ingezet.

lees meer