Product toegevoegd aan winkelmand

Naleving, toezicht en handhaving


Training Gedragsverandering voor toezicht en handhaving

8-15 personen 4 dagen  2.195 euro excl. btw

26 september, 10 oktober, 31 oktober, 14 november

Schrijf je direct in

Hoe zorg jij ervoor dat burgers en bedrijven de regels naleven? Na het volgen van deze vierdaagse training ben je in staat recente wetenschappelijke inzichten uit de gedragspsychologie en communicatiewetenschap toe te passen op jouw eigen praktijk. Je ontwikkelt voor de door jouzelf ingebrachte casus beïnvloedingsstrategieën die leiden tot (beter) naleefgedrag van jouw doelgroep.

Doelgroep

Beleidsmedewerkers bij een toezicht- of handhavingsorganisatie, senior handhavers, senior toezichthouders, communicatiemedewerkers of projectleiders met ten minste HBO-werk- en denkniveau die interventie- en communicatiestrategieën ontwerpen voor hun doelgroep.

Trainers

Mr. Miriam Adriaanse

Mr. Mirjam Prinsen

Myrna Meester MSc

Drs. Mariëlle Jansen

Daarnaast worden gastsprekers ingezet.

Opzet

Voorafgaand aan de training vindt een intake plaats om persoonlijke leerdoelstellingen en het kennisniveau na te gaan. De training bestaat uit 4 modules verspreid over 4 dagen:

  1. Inleiding in gedrag en beïnvloeding: je leert de basistheoretische inzichten over het brein en het menselijk gedrag. Bekijk alvast de animaties over gedragsverandering.
  2. Van analyse naar interventie: je bepaalt de doelgroep, formuleert het gewenste gedrag en krijgt inzicht in effectieve interventies voor jouw casus.
  3. Effectmeting en nalevingscommunicatie: je maakt kennis met diverse opzetten voor evaluatie en effect meten en ontdekt wat voor jouw organisatie zinvol is om te doen. Je leert de do’s & don’ts voor effectieve nalevingscommunicatie.
  4. Slotpresentatie en certificaatuitreiking: je presenteert jouw plan van aanpak en krijgt daar reactie op, zodat jouw beïnvloedingsstrategie nog scherper wordt.

Na de training vormen (ex-)deelnemers een netwerk door middel van een online uitwisselingsplatform op LinkedIn. Ook organiseert het CCV terugkomdagen.

Resultaat

Na het volgen van deze training:

  • weet jij hoe je jouw doelgroep bepaalt en doelgedrag formuleert;
  • kan jij inzichten uit de gedragswetenschap op jouw eigen praktijk toepassen;
  • beschik jij over verschillende mogelijkheden om naleefgedrag van de door jou beoogde doelgroep te bevorderen voor de door jou ingebrachte casus.

Kosten

Open inschrijving: € 2.195 exclusief btw
Incompany: Op aanvraag

Inplannen

Interesse in de training Gedragsverandering voor toezicht en handhaving? Schrijf je dan in voor de open training of neem contact op met Mirjam Prinsen om een incompany training in te plannen: 06 52 638 751.

Direct inschrijven

Reviews

"Het gaf een frisse blik op handhaving en toezicht."

"Dit levert een erg waardevol inzicht op."

"We hebben geleerd dat je kleine stapjes moet zetten."

 

Animaties gedragsverandering

Hoe kan je als toezichthouder, beleidsmaker, handhaver of inspecteur gedragswetenschap gebruiken om gedrag van burgers en bedrijven in goede banen te leiden? In deze animaties wordt het je op een toegankelijke manier uitgelegd.

Klik op de afbeelding om de animaties te bekijken op YouTube