Product toegevoegd aan winkelmand

Naleving, toezicht en handhaving


Opleiding gedragsverandering voor toezicht en handhaving

Begin 2018 goed en volg de opleiding gedragsverandering voor toezicht en handhaving. Steeds meer toezichthouders en handhavers passen de kennis uit gedragswetenschap toe bij het bepalen van hun aanpak. Het CCV organiseert daarom geregeld deze opleiding gedragsverandering (voorheen masterclass nalevingscommunicatie en gedragsbeïnvloeding) voor deze doelgroep.

Vernieuwende aanpakken

Vraagt u zich ook af hoe u het stationsgebied vrij kunt maken van fout geparkeerde fietsen? Breekt u zich ook het hoofd over hoe u ervoor kunt zorgen dat al die steigers die de bewoners in uw watergebied bouwen, aan de juiste afmetingen gaan voldoen? Wilt u ook weten hoe u kunt voorkomen dat grofvuil naast de afvalcontainer wordt geplaatst? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen elk jaar een overstap maakt naar een andere energieleverancier? Of zich gaat verdiepen in pensioenen?

Zomaar wat vraagstukken waar deelnemers uit voorgaande opleidingen mee aan de slag zijn gegaan en met behulp van inzichten uit de gedragswetenschap tot vernieuwende aanpakken zijn gekomen.

Doel

Het doel van de opleiding is medewerkers van handhavings- en toezichtorganisaties een gemeenschappelijk kader te bieden voor gedragsverandering. Daarnaast komt ook de praktische toepassing daarvan voor de handhavings- en toezichtpraktijk aan bod.

Tijdens de opleiding:

  • bouwt u wetenschappelijk onderbouwde basiskennis van gedragsverandering op;
  • past u deze kennis toe in uw eigen toezichtpraktijk (project);
  • wisselt u ervaringen uit;
  • ontwikkelt u gezamenlijk met uw medecursisten interventies voor de door u ingebrachte casus.

De docenten en begeleiders komen uit de wetenschappelijke wereld en/of uit de handhavings- en toezichtpraktijk. Deelnemers die de opleiding afronden met een presentatie, ontvangen een CCV-certificaat.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding:

  • weet u hoe u uw doelgroep bepaalt en doelgedrag formuleert;
  • kunt u inzichten uit de gedragswetenschap op uw eigen praktijk toepassen;
  • beschikt u over verschillende mogelijkheden om naleefgedrag van de door u beoogde doelgroep te bevorderen voor de door u ingebrachte casus. 

Na de  opleiding vormen (ex-)deelnemers een netwerk door middel van een online uitwisselingsplatform op LinkedIn. Ook organiseert het CCV terugkomdagen.

Kosten

2.195 euro (exclusief btw)

Locatie

Utrecht

Data

Donderdag 22 februari, donderdag 8 maart, donderdag 29 maart en vrijdag 13 april.

Ja, ik schrijf me in voor de opleiding 

Incompany

Het CCV biedt de opleiding ook incompany aan. Handig wanneer u de opleiding met meerdere collega’s wilt volgen of wanneer u wilt dat de opleiding precies past bij uw specifieke vraag en behoeften. We komen bij u op locatie en passen de oefeningen en voorbeelden aan op uw werkpraktijk. Ook kunnen we het accent op bepaalde onderwerpen uit de opleiding leggen. Neem voor meer informatie contact op met Mirjam Prinsen, adviseur nalevingsexpertise, 06 52 638 751.

Bestanden