Product toegevoegd aan winkelmand

Naleving, toezicht en handhaving


Filter nieuwsberichten

  Trendrapport Toezicht

  21 februari 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft een Trendrapport Toezicht gepubliceerd. Het Trendrapport geeft inzicht in recente ontwikkelingen in het toezicht.

  lees meer

  ToeZine: Stakeholders ILT - "Houd slimmer toezicht!"

  19 februari 2019

  "Wat vindt u van onze werkwijze?", vroeg de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) aan haar stakeholders in 2017. Er kwamen stevige antwoorden terug: richt je minder op het klassieke toezicht en maak meer gebruik van data. Daarop volgde een ommezwaai bij de ILT. Via proeftuinen experimenteert ze nu met de nieuwe aanpak. Quirine Diesbergen, programmamanager Bodem bij de ILT vertelt er meer over in ToeZine.

  lees meer

  Grapperhaus: "Kentering nodig in aanpak ondermijnende drugscriminaliteit"

  18 februari 2019

  Er is een kentering nodig in de aanpak van ondermijnende drugscriminaliteit. De productie, handel en doorvoer van synthetische drugs, cocaïne, heroïne en hennep hebben een onaanvaardbaar grote impact op de samenleving. De enorme hoeveelheid crimineel geld en witwaspraktijken dreigen de legale economie en de integriteit van de samenleving te corrumperen.

  lees meer

  ToeZine: Big data in toezicht

  12 februari 2019

  Van de zelfscankassa in de supermarkt tot de controle van je belastingaangifte: overal zijn algoritmes achter de schermen aan het werk. Hoe meer data je aan zo’n reeks wiskundige instructies voedt, hoe slimmer hij wordt.

  lees meer

  Ondermijning is dit jaar belangrijkste gemeentelijke veiligheidsthema

  06 februari 2019

  Ondermijning is volgens ambtenaren Openbare Orde en Veiligheid (OOV) dit jaar binnen hun gemeenten het belangrijkste veiligheidsthema. Op de tweede plek staat zorg en veiligheid, gevolgd door woninginbraak, drugsbeleid en jeugdoverlast. Dit blijkt uit een recent gehouden enquête van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  lees meer

  CCV voert eerste veiligheidsscan uit bij woning burgemeester Liesbeth Spies

  01 februari 2019

  Een boze inwoner van Alphen aan den Rijn aan de deur van haar privéwoning die haar dochter aan de kant probeert te duwen om binnen te komen. Dagelijks ongefrankeerde pakketjes op het gemeentehuis met bedreigingen van iemand die niet tevreden is over de fietsvoorzieningen. Het zijn ongewenste situaties waar burgemeester Liesbeth Spies van de gemeente Alphen aan den Rijn mee te maken kreeg.

  lees meer

  Secondant: ‘Het begint ermee dat je kennis in huis hebt’

  28 januari 2019

  De grootste bedreiging voor de weerbaarheid van onze samenleving, is dat de Nederlandse overheid op technologisch gebied ver achterloopt op het bedrijfsleven, zegt Krishna Taneja van TNO in Secondant. “Bij de overheid ontbreekt het gevoel van noodzaak om snel te ontwikkelen.”

  lees meer