Product toegevoegd aan winkelmand

Naleving, toezicht en handhaving


Filter nieuwsberichten

  Excellent Camera Toezicht gestart in Amsterdam-Noord

  14 juni 2019

  In samenwerking met het Platvorm Veilig Ondernemen Amsterdam Amstelland (PVO AA), de politie, het stadsdeel Amsterdam-Noord en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is in Amsterdam-noord gestart met het project Excellent Cameratoezicht.

  lees meer

  ToeZine: 1 jaar AVG: “Onze telefoon stond roodgloeiend”

  29 mei 2019

  Cookiewalls, discussies over torenhoge boetes en een vloed aan opt-in-mails: de privacywet AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) heeft in zijn eerste jaar veel stof doen opwaaien. Wat is er bereikt en welke lessen zijn er geleerd? ToeZine blikt terug met Katja Mur, bestuurslid van de verantwoordelijke toezichthouder: de Autoriteit Persoonsgegevens.

  lees meer

  NEN en het CCV breiden samenwerking uit

  28 mei 2019

  NEN en het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) werken sinds 2016 samen om de wildgroei in normen en regels voor brandblusinstallaties aan te pakken. De succesvolle samenwerking is reden om deze te continueren en zelfs uit te breiden. Op 27 mei sloten directeuren Van Terwisga (NEN) en Van den Brink (het CCV) twee convenanten voor een periode van drie jaar. Naast de verlenging van het convenant voor brandblusinstallaties werd ook een convenant voor brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties ondertekend.

  lees meer

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Vijftien jaar verbonden in veiligheid

  23 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bestaat dit jaar 15 jaar. Directeur Patrick van den Brink haalt in zijn blog deze maand herinneren op. "Wat deed jij in 2004? Ik hield me als wethouder in Hilversum onder andere bezig met de leefbaarheid in de buurt. Mijn kinderen waren peuters, ik belde met een Nokia en we winkelden bij V&D. 2004 was ook het jaar dat het CCV werd opgericht."

  lees meer

  ToeZine: “Toezicht op algoritmen kán, als we dezelfde taal spreken”

  21 mei 2019

  Algoritmen staan tot toezichthouders als pubers tot hun wanhopige ouders. De laatsten weten vaak niet wat de eersten uitspoken. Algoritmen zijn steeds vaker de basis voor beslissingen in de samenleving, terwijl hun werking steeds minder transparant is. Hoe houdt een toezichthouder wél grip op algoritmen? Door met alle partijen die zich ermee bezighouden, van bouwer tot gebruiker, een gemeenschappelijke taal te ontwikkelen. Daarvoor pleit datawetenschapper en filosoof Egge van der Poel in ToeZine deze week.

  lees meer

  Weer lichting gedragsbeïnvloeders geslaagd

  10 mei 2019

  Hoe zorg je ervoor dat burgers en bedrijven de regels beter naleven? 14 deelnemers van de training ‘Gedragsverandering voor toezicht en handhaving’ van het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) leerden in 4 cursusdagen hoe je effectief kunt handhaven met behulp van gedragswetenschap. Vandaag sloten zij de training succesvol af met de presentatie van een eigen plan van aanpak.

  lees meer

  Het Belgische Mechelen: van crimineelste stad naar stad van de vooruitgang

  02 mei 2019

  Mechelen is in zo’n 15 jaar tijd van vuilste stad van België met het hoogste criminaliteitscijfer een stad geworden waar de mensen trots op zijn. Hoe deden ze dat? Burgemeester Bart Somers vertelt het op donderdag 27 juni tijdens het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In een gesprek met het CCV geeft hij alvast een voorproefje.

  lees meer

  Animatiereeks gedragsverandering compleet

  29 april 2019

  Hoe kun je als toezichthouder, beleidsmaker, handhaver of inspecteur gedragswetenschap gebruiken om gedrag van burgers en bedrijven in goede banen te leiden? In de nieuwe animatiereeks gedragsverandering van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) wordt het op een toegankelijke manier uitgelegd.

  lees meer

  Ruim 40 gedragsbeïnvloeders in opleiding

  18 april 2019

  Het zijn drukke tijden voor trainers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Ruim 40 handhavers, toezichthouders, inspecteurs, beleidsmakers, leidinggevenden, projectleiders en communicatieadviseurs volgen momenteel de CCV-training gedragsverandering.

  lees meer