Product toegevoegd aan winkelmand

Naleving, toezicht en handhaving


Filter nieuwsberichten

  Ruim 40 gedragsbeïnvloeders in opleiding

  18 april 2019

  Het zijn drukke tijden voor trainers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Ruim 40 handhavers, toezichthouders, inspecteurs, beleidsmakers, leidinggevenden, projectleiders en communicatieadviseurs volgen momenteel de CCV-training gedragsverandering.

  lees meer

  Deel gemeenten ondervindt negatieve effecten van buurtpreventie

  18 april 2019

  Een deel van de gemeenten ondervindt negatieve effecten van buurtpreventie, zoals burgers die zelf ingrijpen bij criminaliteit of doorgeschoten sociale controle. Het aantal buurtpreventiegroepen is de laatste jaren sterk toegenomen. Gemeenten ontwikkelen echter nauwelijks beleid voor de omgang met deze burgerinitiatieven. Dit blijkt uit het landelijke onderzoek ‘De burger kijkt mee'.

  lees meer

  Gedragsbeïnvloeding in Rotterdams openbaar vervoer

  15 april 2019

  Het wordt steeds drukker in de Rotterdamse bussen, trams en metro’s. Hoe houd je het reizen met het openbaar vervoer dan nog steeds aangenaam? Huisregels kunnen hierbij helpen, maar hoe zorg je er vervolgens voor dat reizigers zich aan de regels houden? Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET wil het gedrag van reizigers beïnvloeden. Medewerkers van RET volgen daarom de CCV-training gedragsverandering.

  lees meer

  Geef je nu op: denk mee over barrièremodel pgb-fraude

  03 april 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en VNG KCHN hebben een barrièremodel ontwikkeld voor gemeenten om fraude met het persoonsgebonden budget (pgb) tegen te gaan. Op 7 mei organiseren we een bijeenkomst voor gemeenten om dit barrièremodel te testen. Help mee met het bedenken van de beste barrières en geef je nu op.

  lees meer

  Wat te doen als je last hebt van windgongen van je buurman?

  27 maart 2019

  Een buurman die zijn tuin heeft volgehangen met windgongen. Je ergert je groen en geel aan het geluid. Wat moet je doen? Bij lawaaioverlast is praten met je buren vaak al genoeg, stelt Frannie Herder van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  lees meer

  ToeZine: NVWA is klaar voor de Brexit ongeacht het scenario

  26 maart 2019

  Een paard op de ferry van Newcastle naar IJmuiden of bloembollen op weg van Rotterdam naar Hull. Nu heb je er nauwelijks erg in. Na de Brexit wordt niks meer ongezien verhandeld met Groot-Brittannië. Peter Verbaas, Brexit-coördinator van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) in ToeZine: “Wij zijn klaar voor 29 maart. Ongeacht het scenario.”

  lees meer

  ToeZine: Helm op, discussie aan

  12 maart 2019

  Een nationale discussie over de toekomst van de snorfiets. Daar pleit Peter van der Knaap voor in zijn nieuwste column als reactie op de invoering van een helmplicht voor snorfietsers. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat die plicht wel langer op zich laat wachten, omdat onderzocht wordt of de maatregel te handhaven is. "Streven naar duidelijkheid moet daarom het motto zijn."

  lees meer

  Nieuwe wet moet cybercrime beter bestrijden

  01 maart 2019

  De wet Computercriminaliteit III is vandaag in werking getreden. Justitie en politie krijgen hierdoor nieuwe bevoegdheden waarmee computercriminaliteit beter kan worden bestreden. "Door sneller en effectiever te kunnen optreden, wordt Nederland veiliger", aldus de rijksoverheid.

  lees meer