Product toegevoegd aan winkelmand
 

Multiproblematiek: veiligheid en overlast


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Online hulpverlening ziet stijging aantal slachtoffers mensenhandel

  17 oktober 2022

  In het afgelopen jaar zijn opnieuw meer slachtoffers van mensenhandel bij Chat met Fier in beeld gekomen. Het aantal slachtoffers dat online hulp zocht, steeg met 14% ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit het nieuwe rapport ‘Onzichtbare slachtoffers van mensenhandel’ van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel.

  Lees meer

  Start inschrijving Hein Roethofprijs

  12 april 2022

  Ken je een goed initiatief dat criminaliteit voorkomt en sociale veiligheid bevordert? Meld dat dan aan voor de Hein Roethofprijs. De winnaar ontvangt €20.000 om het project verder uit te bouwen.

  Lees meer

  Secondant: Weg met gesloten jeugdzorg?

  01 februari 2022

  De gesloten jeugdzorg moet worden afgeschaft, bepleit de organisatie Het Vergeten Kind. Die vorm van jeugdzorg zou alleen maar negatief uitwerken. Maar hun pleidooi is gebaseerd op slechts één onderzoek dat ook nog een zeer scheef beeld schetst, schrijft Bert Berghuis in zijn nieuwe column in Secondant.

  Lees meer

  CCV begeleidt weer 21 gemeenten met invoering van een wijk-GGD’er

  18 januari 2022

  21 gemeenten starten deze maand met de invoering van een wijk-GGD’er. Zij reageerden afgelopen najaar op de subsidieoproep van de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw). Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) begeleidt wederom de gemeenten in dit proces.

  Lees meer

  Podcast: hoe help je gezinnen met multiproblematiek?

  13 januari 2022

  Veel professionals, of ze nu procesregisseur, schuldhulpverlener of wijkagent zijn, kunnen er ’s nachts wakker van liggen: mensen of gezinnen waar multiproblematiek speelt. Waar bijvoorbeeld de straatangst van een moeder ervoor zorgt dat kinderen niet naar school worden gebracht. Hoe help je zo’n gezin? In de podcastserie Multiproblematiek…

  Lees meer

  Politie mag persoonsgegevens verstrekken aan meldpunten niet-acute zorg

  14 december 2021

  Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is akkoord met het tijdelijke machtigingsbesluit voor de verstrekking van persoonsgegevens door de politie aan 'meldpunten niet-acute zorg' van gemeenten. Het zogenoemde Wpg-machtigingsbesluit meldpunen niet-acute zorg is onlangs gepubliceerd in de Staatscourant.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid