Product toegevoegd aan winkelmand
 

Multiprobleemgezinnen met een Roma achtergrond

Documenten

Filter zoekresultaten

En ineens zijn ze weg...

24 maart 2022

Zorgen om kinderen die ineens verdwijnen naar andere landen in Europa. Hoe kunnen we deze situaties voorkomen? Lees het blog van Marjon den Breems.

lees meer

Slim informatie delen

30 april 2019

Vraagstukken rond informatie delen, het is in elke casus aan de orde. Er bestaan veel vragen over, maar hoe doe je dat nu veilig en slim? Praktisch tips speciaal voor professionals: hoe het beter en makkelijker kan en waar je alert op moet zijn.

lees meer

Domein overstijgende aanpak MPG

31 december 2018

Er is veel kennis over de aanpak van multiprobleemgezinnen (MPG), maar deze kennis is vanuit het perspectief van veiligheid nog gefragmenteerd. Deze meta-analyse door het Verwey Jonker Instituut brengt de werelden van OOV, Sociaal domein en Zorg bij elkaar en geeft adviezen voor een effectieve aanpak.

lees meer

Aandachtshuishoudens in het sociale domein

30 juni 2018

Hoeveel kosten de meest complexe huishoudens in jouw gemeente? Hoeveel geeft jouw gemeente uit aan de duurste 5% huishoudens? Waarschijnlijk de helft van je sociaal domein budget….! Nieuwsgierig naar hoeveel van die huishoudens in contact zijn met Politie en Justitie? Een kostenverkenning naar aandachtshuishoudens in een middelgrote gemeente.

lees meer