Product toegevoegd aan winkelmand
 

Modelprotocol ondermijning

Nieuws

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Secondant: Signaleren van ondermijning op bedrijventerreinen

  06 maart 2023

  Bedrijventerreinen vormen een gelegenheidsstructuur voor georganiseerde ondermijnende criminaliteit, schrijven Jonas Stuurman en Jimmy Maas van Avans Hogeschool in Secondant. Overheden die belast zijn met bestrijding van dit fenomeen hebben vaak maar beperkt zicht op wat er zich afspeelt op deze gebieden.

  Lees meer

  Modelprotocol ondermijning is aangepast

  04 november 2022

  Afgelopen zomer is in de media aandacht geweest voor het modelprotocol ondermijning. In de checklist daarvan werden woonwagenbewoners genoemd als personen die een signaal kunnen zijn van ondermijning. Het is verkeerd dat de focus op een specifieke groep personen werd gelegd, omdat dit kan bijdragen aan stigmatisering. Daarom is het protocol…

  Lees meer

  Inzetten op werk is belangrijk in aanpak criminaliteit

  02 november 2022

  Uit 2 onderzoeken van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) blijkt dat niet of nauwelijks werken én een laag inkomen criminaliteit in de hand werken. Inzetten op werk is daarom van groot belang in de aanpak van georganiseerde en ondermijnende criminaliteit.

  Lees meer

  Stappenplan artikel 13b Opiumwet geactualiseerd

  12 september 2022

  Bij het overtreden van de Opiumwet kunnen gemeenten op basis van artikel 13b verschillende bestuurlijke stappen nemen. Hiervoor hebben het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en diverse gemeenten een stappenplan ontwikkeld. Dit stappenplan is geactualiseerd op basis van nieuwe juridische uitspraken en het aangepaste…

  Lees meer

  Congres ‘Eén front tegen criminaliteit’ inspireert ruim 200 deelnemers

  29 juni 2022

  De thema’s cybercriminaliteit, mobiel banditisme en ondermijning stonden maandag centraal tijdens het congres ‘Eén front tegen criminaliteit’ in TivoliVredenburg in Utrecht. Tijdens dit netwerkcongres zijn de 220 deelnemers geïnspireerd door interessante informatie en mooie voorbeelden van succesvolle aanpakken om criminaliteit te bestrijden.

  Lees meer

  HUB privacy en gegevensdeling beschikbaar

  18 januari 2022

  De website privacy en gegevensdeling in het sociaal domein en het zorg- en veiligheidsdomein is gelanceerd. Deze richt zich op beleidsmedewerkers, privacy-deskundigen en uitvoeringsprofessionals die handvatten zoeken om privacy en gegevensdeling zorgvuldig in te richten. 

  Lees meer

  Hoe ga je op juiste wijze om met informatie bij de aanpak van ondermijning?

  20 december 2021

  Bij de aanpak van ondermijning is het belangrijk te weten welke informatie en signalen je wel en niet mag delen of gebruiken binnen je gemeente. Om daarbij een handje te helpen, heeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) een webdossier samengesteld met onder meer een overzichtelijk stappenplan.

  Lees meer

  Meld een Vermoeden lanceert nieuw platform voor de aanpak van ondermijning

  09 augustus 2021

  Meld een Vermoeden lanceert onder de naam Atlas een nieuw platform in de aanpak van ondermijning. In dit case management systeem kunnen gemeenten hun signalen met betrekking tot ondermijning uitwerken tot complete dossiers, die vervolgens in het signaaloverleg worden besproken en tot interventies leiden. Atlas is ontwikkeld in samenwerking met…

  Lees meer