Product toegevoegd aan winkelmand

Mensenhandel


Filter nieuwsberichten

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Vijftien jaar verbonden in veiligheid

  23 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bestaat dit jaar 15 jaar. Directeur Patrick van den Brink haalt in zijn blog deze maand herinneren op. "Wat deed jij in 2004? Ik hield me als wethouder in Hilversum onder andere bezig met de leefbaarheid in de buurt. Mijn kinderen waren peuters, ik belde met een Nokia en we winkelden bij V&D. 2004 was ook het jaar dat het CCV werd opgericht."

  lees meer

  Het Belgische Mechelen: van crimineelste stad naar stad van de vooruitgang

  02 mei 2019

  Mechelen is in zo’n 15 jaar tijd van vuilste stad van België met het hoogste criminaliteitscijfer een stad geworden waar de mensen trots op zijn. Hoe deden ze dat? Burgemeester Bart Somers vertelt het op donderdag 27 juni tijdens het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In een gesprek met het CCV geeft hij alvast een voorproefje.

  lees meer

  ToeZine: NVWA is klaar voor de Brexit ongeacht het scenario

  26 maart 2019

  Een paard op de ferry van Newcastle naar IJmuiden of bloembollen op weg van Rotterdam naar Hull. Nu heb je er nauwelijks erg in. Na de Brexit wordt niks meer ongezien verhandeld met Groot-Brittannië. Peter Verbaas, Brexit-coördinator van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) in ToeZine: “Wij zijn klaar voor 29 maart. Ongeacht het scenario.”

  lees meer

  Big data spoort mensenhandel op

  25 februari 2019

  ABN Amro, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben een nieuwe methode ontwikkeld om mensenhandel te herkennen met behulp van big data waarover een bank beschikt, zoals overboekingen. Dat schrijft Trouw vandaag.

  lees meer

  Secondant: Mensenhandelaren gaan ongestraft hun gang

  20 februari 2019

  Mensenhandel wordt steeds beter geregistreerd in de wereld, maar de pakkans is nog erg laag. Vooral de kwetsbaarheid van meisjes is een punt van zorg. Secondant bespreekt de uitkomsten van een rapport van de Verenigde Naties over internationale mensenhandel.

  lees meer

  Secondant: ‘Het begint ermee dat je kennis in huis hebt’

  28 januari 2019

  De grootste bedreiging voor de weerbaarheid van onze samenleving, is dat de Nederlandse overheid op technologisch gebied ver achterloopt op het bedrijfsleven, zegt Krishna Taneja van TNO in Secondant. “Bij de overheid ontbreekt het gevoel van noodzaak om snel te ontwikkelen.”

  lees meer

  Nieuwe factsheet over jongensprostitutie

  09 januari 2019

  Voor professionals die werken met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is een nieuwe factsheet beschikbaar over jongensprostitutie. Deze is ontwikkeld door het Expertisecentrum Mensenhandel en (Jeugd)Prostitutie samen met diverse ketenpartners.

  lees meer