Product toegevoegd aan winkelmand

Mensenhandel


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Meer aandacht voor mensenhandel? Zet de CCV-e-learning in

  17 november 2017

  Zo’n 35% van de gemeenten heeft geen idee of mensenhandel in hun gemeente voorkomt. Dit blijkt uit de tiende rapportage van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel. Hoe kleiner de gemeente, hoe vaker het aan zicht op mensenhandel ontbreekt. "Zorgwekkend", vindt CCV-adviseur Nadina Perez. "Want mensenhandel komt niet alleen in grote steden, maar ook in kleinere gemeenten voor."

  lees meer

  Heilige Boontjes wint de CCV Hein Roethofprijs 2017

  30 oktober 2017

  'Heilige Boontjes' uit Rotterdam wint de CCV Hein Roethofprijs 2017 vanwege hun originele en enthousiaste aanpak die ex-gedetineerde jongeren op een positieve manier middenin de samenleving brengt. Op 30 oktober kregen ze de prijs uit handen van de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus.

  lees meer

  ToeZine: Lokmiddelen inzetten: mag dat wel?

  17 oktober 2017

  Loktieners, lokfietsen en lokprostituees. Het is een greep uit de vele lokmiddelen die toezichthouders steeds vaker inzetten. ToeZine gaat deze week over de keerzijde van deze alternatieve manier van opsporen. Want waar liggen de grenzen?

  lees meer

  Bewustwordingsactie loverboys op Arnhemse Korenmarkt

  15 september 2017

  Meer dan de helft van de aangesproken meiden ging afgelopen weekend mee, nadat ze op de Arnhemse Korenmarkt waren uitgenodigd voor een fotoshoot door een acteur van Moviera. De actie was bedoeld als waarschuwing tegen mensenhandel en loverboys.

  lees meer

  Zorgen in Hilversum over mensenhandel

  28 augustus 2017

  Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum maakt zich zorgen over gedwongen prostitutie en mensenhandel in zijn gemeente. Het afgelopen half jaar werd er 5 keer melding gemaakt van gedwongen prostitutie. Vorig jaar ging het om 7 meldingen van mensenhandel.

  lees meer

  Geen eenduidige verklaring voor daling vervolging mensenhandel

  21 augustus 2017

  Er worden de afgelopen jaren in Nederland steeds minder mensen vervolgd en veroordeeld voor mensenhandel. Het afgelopen jaar werden er 103 personen veroordeeld. Een kwart minder dan in 2015, toen er 139 mensen werden veroordeeld. Dit betekent volgens experts echter niet dat er minder mensenhandel is.

  lees meer