Product toegevoegd aan winkelmand

Mensenhandel


Filter nieuwsberichten

  Programma Koers en kansen opent deuren voor projectvoorstellen

  09 maart 2018

  Bijna 70% van de criminaliteit ontstaat doordat daders in herhaling vallen. Dit veroorzaakt veel slachtoffers, overlast en maatschappelijk leed. Dat wil het ministerie van Justitie en Veiligheid voorkomen. Binnen het programma Koers en kansen voor de sanctie-uitvoering slaan justitie, zorg en gemeenten de handen ineen voor een effectievere aanpak. En daar kunnen zij uw hulp goed bij gebruiken.

  lees meer

  Analyse veiligheid in verkiezingsprogramma’s grote steden: Grotere rol voor wijkagent en inwoner

  08 maart 2018

  In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart heeft het CCV de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen uit de grote steden geanalyseerd* op het onderwerp veiligheid. Uit de analyse blijkt dat politieke partijen veel aandacht hebben voor de politie in het algemeen en de wijkagent in het bijzonder. Ook willen veel partijen inwoners stimuleren een actieve bijdrage te leveren aan de veiligheid in hun eigen wijk.

  lees meer

  Het CCV start met CCV-academie

  22 januari 2018

  Wie zich wil verdiepen in veiligheid en leefbaarheid kan vanaf nu terecht bij de CCV-academie. Dé centrale plek voor scholingsmogelijkheden bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Op hetccv.nl/academie zijn alle CCV-trainingen en e-learnings in één oogopslag zichtbaar.

  lees meer

  Bezuinigingen op het CCV afgewend dankzij amendement VVD en CDA

  22 december 2017

  De voorgenomen bezuinigingen op het CCV zijn afgewend. Een amendement van CDA en VVD tegen de bezuinigingen werd gisterenavond unaniem aangenomen in de Tweede Kamer. "Het CCV is deze partijen zeer erkentelijk voor het met dit amendement uitgesproken vertrouwen", aldus CCV-directeur Patrick van den Brink.

  lees meer

  Kabinet schiet in eigen voet met bezuinigingen op het CCV

  21 november 2017

  Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt vandaag de voorzitter van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid een petitie aan. In de petitie roepen het CCV en meer dan 25 publieke en private partijen op om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien.

  lees meer

  Meer aandacht voor mensenhandel? Zet de CCV-e-learning in

  17 november 2017

  Zo’n 35% van de gemeenten heeft geen idee of mensenhandel in hun gemeente voorkomt. Dit blijkt uit de tiende rapportage van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel. Hoe kleiner de gemeente, hoe vaker het aan zicht op mensenhandel ontbreekt. "Zorgwekkend", vindt CCV-adviseur Nadina Perez. "Want mensenhandel komt niet alleen in grote steden, maar ook in kleinere gemeenten voor."

  lees meer