Product toegevoegd aan winkelmand

Mensenhandel


Filter nieuwsberichten

  CCV-adviseur Meike Lommers: "Ik ben blij met het actieplan mensenhandel"

  04 december 2018

  Verschillende staatssecretarissen, onder wie Mark Harbers van Justitie en Veiligheid, presenteerden vandaag een actieplan waarmee slachtoffers van mensenhandel beter moeten worden geholpen en daders sneller moeten worden opgespoord. Aanleiding voor Jörgen Raymann om hier in het BNR nieuwsprogramma Ask Me Anything dieper op in te gaan. Meike Lommers, adviseur mensenhandel van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) was 1 van de deskundigen in het radioprogramma. "Ik ben blij met dit actieplan. Met name omdat het nu behoorlijk onder de aandacht is bij ministeries en de samenwerking is mooi", zei ze tegen Raymann.

  lees meer

  Programma 'Samen tegen mensenhandel' naar Kamer

  14 november 2018

  Staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid heeft gisteravond het programma 'Samen tegen mensenhandel' naar de Tweede Kamer gestuurd. Er komen extra specialistische opvangplekken voor slachtoffers met multi-problematiek en het behandelaanbod in jeugdhulpinstellingen wordt verbeterd. Ook de opsporing wordt versterkt.

  lees meer

  Minder mensenhandelaren voor de rechter

  12 november 2018

  Steeds minder mensenhandelaren staan in Nederland terecht. Dit meldt het tv-programma Nieuwsuur op basis van cijfers van het Openbaar Ministerie. Het aantal zaken dat binnenkwam bij het Openbaar Ministerie (OM) daalde de afgelopen 6 jaar met 55%.

  lees meer

  Blog Patrick van den Brink: Het zullen je ouders maar zijn

  25 oktober 2018

  Dagelijks neem ik als ik op kantoor ben tijdens de lunch de kranten door. Ik ben altijd weer geraakt door het nieuws van senioren die door babbeltrucs of soms door grof geweld in hun eigen huis van hun spullen worden beroofd. Het zal je vader of moeder maar zijn die dat overkomt.

  lees meer

  Nationaal Rapporteur: "Mensenhandel nog niet beter in beeld"

  18 oktober 2018

  Het zicht op slachtoffers van mensenhandel is in 2017 niet verbeterd: Er zijn slechts 958 slachtoffers in beeld. Deze daling van het aantal slachtoffers dat in beeld is bij CoMensha, zette in 2014 in. Dit schrijft Herman Bolhaar, Nationaal Rapporteur Mensenhandel vandaag op de Europese dag tegen Mensenhandel, in zijn rapport ‘Slachtoffermonitor mensenhandel 2013-2017’.

  lees meer

  CCV stimuleert actieve signalering mensenhandel met nieuwe functionaliteiten en uitbreiding e-learnings

  18 oktober 2018

  Het is de Europese dag tegen Mensenhandel. Ook in Nederland worden nog steeds mannen, vrouwen en kinderen uitgebuit. Het is daarom belangrijk mogelijke signalen van mensenhandel op te pikken. Naast praktische ondersteuning biedt het CCV verschillende e-learnings die deelnemers leren signalen te herkennen en door te geven. Vanaf vandaag kunnen deelnemers na het volgen ervan een certificaat behalen, zijn er 3 nieuwe e-learnings voor de recreatieve sector beschikbaar en is het ook voor studenten mogelijk de e-learnings te volgen.

  lees meer

  Secondant: Aangifte doen belastend voor slachtoffers mensenhandel

  03 oktober 2018

  Angst houdt veel minderjarige slachtoffers van seksuele uitbuiting weg van de politie. Als zij zichzelf sowieso al als slachtoffer beschouwen. Secondant schrijft over een onderzoek van Fier CKM (Centrum Kinderhandel Mensenhandel) naar die lage aangiftebereidheid en hoe dat verbeterd kan worden.

  lees meer

  Veiligheidsbeleving 2018 wordt vergroot door buurtpreventieapp

  27 september 2018

  Is digitale buurtpreventie succesvol in Nederland? Deze vraag stond centraal in het onderzoek dat het ministerie van Justitie en Veiligheid liet uitvoeren door Avans, met als casus de app Veiligebuurt.nl. Eén van de resultaten is dat burgers bereid zijn om vaker én sneller melding te doen van verdachte situaties. "Het doel van buurtpreventie is dat de veiligheid en leefbaarheid in de wijk verbeterd kan worden door actieve betrokkenheid van burgers. Daarom is het belangrijk onderzoek te doen naar de effecten van buurtpreventie-initiatieven", aldus CCV-adviseur Daniëlle Ohler.

  lees meer

  Nieuwe samenwerking Almere en Flevoland tegen mensenhandel

  07 september 2018

  Verschillende organisaties in Almere en Flevoland hebben deze week een intentieverklaring ketenaanpak tegen mensenhandel ondertekend. Met het tekenen van deze verklaring slaan de betrokken organisaties de handen ineen om samen de mensenhandel effectief te bestrijden.

  lees meer