Product toegevoegd aan winkelmand

Mensenhandel


Filter nieuwsberichten

  Bezuinigingen op het CCV afgewend dankzij amendement VVD en CDA

  22 december 2017

  De voorgenomen bezuinigingen op het CCV zijn afgewend. Een amendement van CDA en VVD tegen de bezuinigingen werd gisterenavond unaniem aangenomen in de Tweede Kamer. "Het CCV is deze partijen zeer erkentelijk voor het met dit amendement uitgesproken vertrouwen", aldus CCV-directeur Patrick van den Brink.

  lees meer

  Kabinet schiet in eigen voet met bezuinigingen op het CCV

  21 november 2017

  Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt vandaag de voorzitter van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid een petitie aan. In de petitie roepen het CCV en meer dan 25 publieke en private partijen op om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien.

  lees meer

  Meer aandacht voor mensenhandel? Zet de CCV-e-learning in

  17 november 2017

  Zo’n 35% van de gemeenten heeft geen idee of mensenhandel in hun gemeente voorkomt. Dit blijkt uit de tiende rapportage van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel. Hoe kleiner de gemeente, hoe vaker het aan zicht op mensenhandel ontbreekt. "Zorgwekkend", vindt CCV-adviseur Nadina Perez. "Want mensenhandel komt niet alleen in grote steden, maar ook in kleinere gemeenten voor."

  lees meer

  Heilige Boontjes wint de CCV Hein Roethofprijs 2017

  30 oktober 2017

  'Heilige Boontjes' uit Rotterdam wint de CCV Hein Roethofprijs 2017 vanwege hun originele en enthousiaste aanpak die ex-gedetineerde jongeren op een positieve manier middenin de samenleving brengt. Op 30 oktober kregen ze de prijs uit handen van de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid, Ferd Grapperhaus.

  lees meer

  ToeZine: Lokmiddelen inzetten: mag dat wel?

  17 oktober 2017

  Loktieners, lokfietsen en lokprostituees. Het is een greep uit de vele lokmiddelen die toezichthouders steeds vaker inzetten. ToeZine gaat deze week over de keerzijde van deze alternatieve manier van opsporen. Want waar liggen de grenzen?

  lees meer

  Bewustwordingsactie loverboys op Arnhemse Korenmarkt

  15 september 2017

  Meer dan de helft van de aangesproken meiden ging afgelopen weekend mee, nadat ze op de Arnhemse Korenmarkt waren uitgenodigd voor een fotoshoot door een acteur van Moviera. De actie was bedoeld als waarschuwing tegen mensenhandel en loverboys.

  lees meer