Product toegevoegd aan winkelmand

Mensenhandel


E-learnings signalering mensenhandel

Mensenhandel komt helaas nog steeds voor in Nederland. De aanpak van mensenhandel start met het doorgeven van signalen. Signalen die medewerkers van de gemeente, maar ook verschillende andere beroepsgroepen, door hun functie of het klantcontact dat ze regelmatig hebben op allerlei manieren kunnen opvangen. Zij moeten dan echter wel weten hoe ze deze signalen herkennen.

Eerste stappen richting signalering

De e-learnings signalering mensenhandel helpen de verschillende beroepsgroepen hierbij. Door de e-learnings zetten professionals zonder voorkennis de eerste stappen richting signalering. Ze ontdekken hoe breed en veelvormig mensenhandel is. Maar vooral: hóe mensenhandel er in de praktijk uit kan zien. Door interactieve opdrachten leren ze welke signalen ze kunnen oppikken in hun dagelijks werk. Daarnaast bieden de e-learnings handvatten waarmee de professionals gericht kunnen handelen als ze signalen ontdekken. De e-learnings zijn kosteloos te volgen.

Er zijn e-learnings beschikbaar voor:

 • gemeentelijke baliemedewerkers van Burgerzaken
 • gemeentelijke toezichthouders
 • receptionisten in hotels en op vakantieparken
  (gemaakt door Defence for Children - ECPAT)
 • medewerkers technische dienst in hotels en op vakantieparken
  (gemaakt door Defence for Children - ECPAT)
 • medewerkers housekeeping in hotels en op vakantieparken 
  (gemaakt door Defence for Children - ECPAT)

Ook voor studenten

Omdat het CCV en Defence for Children - ECPAT het belangrijk vinden dat er ook vanuit de basis aandacht wordt besteed aan bewustwording en signalering van mensenhandel, zijn de e-learnings ook geschikt gemaakt voor het (beroeps)onderwijs.

Maak je keuze en start de e-learning