Product toegevoegd aan winkelmand
 

Mensenhandel

Dadermonitor mensenhandel 2017-2021

Daders van binnenlandse seksuele uitbuiting plegen vaak en snel opnieuw ernstige delicten. Het gaat dan onder meer om geweld, drugsdelicten of om mensenhandel. De resocialisatie van deze groep moet daarom beter. Dat concludeert de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen in de Dadermonitor mensenhandel 2017-2021.

Herhaald daderschap

Voor het eerst is herhaald daderschap van daders mensenhandel in Nederland onderzocht. Uit de Dadermonitor blijkt dat 36% van de daders van binnenlandse seksuele uitbuiting binnen 2 jaar opnieuw een delict pleegt. Binnen 5 jaar heeft 28% van de daders zich schuldig gemaakt aan een vermogensdelict, 25% aan een geweldsdelict, 12% aan een drugsdelict en bijna één op de 10 daders wederom aan mensenhandel.

Jonge daders

Daders van binnenlandse seksuele uitbuiting zijn relatief jong. Uit eerder onderzoek van de Nationaal Rapporteur blijkt dat een derde jonger is dan 23 jaar ten tijde van plegen. Juist deze jonge groep daders recidiveert vaak: van de recidiverende daders is maar liefst 42% jonger dan 23 jaar.

Download de Dadermonitor mensenhandel 2017-2021 op nationaalrapporteur.nl