Product toegevoegd aan winkelmand

Mensenhandel

Documenten

Filter zoekresultaten

Tiende rapportage mensenhandel

09 november 2017

Nederlandse gemeenten laten het te vaak afweten bij de aanpak van mensenhandel. Dat zegt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen in de 10e rapportage mensenhandel.

lees meer

Preventiemateriaal mensenhandel/ loverboyproblematiek

07 maart 2017

Preventie is een belangrijke pijler in de aanpak van mensenhandel/loverboyproblematiek. Om jongeren, ouders en professionals zoals scholen, hulpverleningsinstanties en gemeenten te ondersteunen is een inventarisatie gemaakt van het beschikbare preventiemateriaal.

lees meer

Prostitutie en mensenhandel

19 december 2016

Maar liefst de helft van de gemelde mogelijke slachtoffers van mensenhandel in de prostitutie wordt, naar schatting, gesignaleerd in de thuisprostitutie en escort. "Dat zijn sectoren die veel minder zichtbaar zijn voor de overheid dan bordelen en raamprostitutie", stelt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen in dit rapport.

lees meer

Zicht op kwetsbaarheid

14 april 2016

Voor dit verkennende onderzoek zijn zeven groepen kinderen onderzocht die recent met mensenhandel in verband zijn gebracht. Het doel is meer zicht te krijgen op hun kwetsbaarheid, zodat de juiste stappen kunnen worden genomen om mensenhandel binnen deze groepen te voorkomen.

lees meer

Kamerbrief over aanpak loverboyproblematiek

07 januari 2016

De ministeries van Veiligheid en Justitie (VenJ) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bouwen in 2016 verder aan de Rijksbrede aanpak van loverboyproblematiek. Dit laten zij weten in deze Kamerbrief.

lees meer

Basisniveau bestuurlijke aanpak van mensenhandel

10 december 2015

Het basisniveau bestuurlijke aanpak van mensenhandel dient als referentiekader en handelingsperspectief voor gemeenten om hun rol binnen de bestuurlijke aanpak van mensenhandel (verder) in te vullen. De achterliggende vraag is hierbij: 'Wat is minimaal nodig om mensenhandel vanuit het bestuur effectief aan te kunnen pakken?'

lees meer

De klant erbij

23 november 2015

In het afgelopen jaar zijn er net zo veel klanten van 16- en 17-jarigen vervolgd voor seks tegen betaling als in de veertien jaar daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen naar vervolging en berechting van deze klanten. Sinds de strafbaarstelling in het jaar 2000 zijn 61 klanten veroordeeld.

lees meer