Het CCV ondersteunt Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan
Bij het opzetten van een KVU-project sta je er niet alleen voor. Het CCV ondersteunt met het stappenplan KVU, de Keuzewijzer Veilig Uitgaan met succesvolle aanpakken en de E-learning Veilig Uitgaan.
Ook kun je een gespecialiseerde CCV-adviseur inschakelen voor de procesondersteuning bij de KVU. Stap voor stap helpt de adviseur om:
- De samenwerking op te zetten
- Problemen in kaart te brengen
- Een gezamenlijk doel te bepalen
- Samen afspraken maken over de aanpak.
Het CCV gaat hierbij volledig onafhankelijk te werk. Bovendien heeft het CCV veel ervaring met het begeleiden van publiek-private samenwerking en zijn expert op gebied van veiligheid in het uitgaansleven. Het CCV begeleidt de KVU onder meer in Zwolle en Arnhem.
Pilot: nieuwe uitgaansgebiedenSinds 2018 ondersteunt het CCV de werkgroep veiligheid in Bullewijk, Amsterdam Zuid-Oost, in het kader van de pilot 'Nieuwe uitgaansgebieden'. Het stadsdeel, politie, brandweer, hotels en uitgaansgelegenheden werken structureel met elkaar samen om de uitdagingen op gebied van veiligheid in dit veranderende gebied aan te pakken. Het uitgaansleven in grotere steden speelt zich vaker af buiten het centrum, om de oude kernen te ontlasten en het publiek te spreiden. Er worden nieuwe uitgaansgebieden gerealiseerd in bestaande industriële of kantooromgeving of een nieuwbouwwijk. Deze wijken verschillen van het oude stadscentrum qua bewoning, inrichting en infrastructuur. Dat brengt andere uitdagingen met zich mee op het gebied van veilig uitgaan dan in een stadscentrum. De kennis, ervaring en tools van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), gecombineerd met die van de KVU, bieden uitkomst. |