Product toegevoegd aan winkelmand
 

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

Documenten

Filter zoekresultaten

Quickscan nieuwe fenomenen in het uitgaansleven

08 april 2020

Gemeente, politie en bedrijfsleven hebben behoefte aan duiding van nieuwe veiligheidsproblemen in het uitgaansleven en aan informatie over de (effectieve) aanpak ervan. Daarom heeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) in 2019 in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid een quickscan uitgevoerd. In de quickscan worden de uitdagingen die er zijn helder beschreven en voorzien van aanbevelingen. Er zijn aanbevelingen op landelijk en op lokaal niveau.

lees meer

Wildplas-experimenten in de Schapensteeg

06 september 2016

Een experiment in de Schapensteeg achter het Rembrandtplein in Amsterdam leidde tot 67% minder wildplassers. Dit succes is te danken aan een experiment met subtiele vormen van gedragsbeïnvloeding: nudging.

lees meer

Handboek Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

08 oktober 2012

De Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) helpt bij het realiseren van veilige en gezellige uitgaansgebieden. Door partners aan elkaar te binden en problemen te analyseren, kunnen maatregelen worden ingezet die de veiligheid echt verbeteren. Het Handboek KVU is speciaal geschreven voor hen die met de KVU aan de slag gaan. Stapsgewijs komt het gehele KVU-proces aan bod, met bij iedere fase een groot aantal maatregelen, verwijzingen en tips.

lees meer

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan: kennis over effectiviteit

31 december 2011

De praktijk van de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) voldoet in beperkte mate aan de voorwaarden voor veilig-uitgaansbeleid. Dit concludeert Regioplan, dat in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) de KVU evalueerde. Hierbij zijn KVU’s onderzocht die in 2008 of eerder startten.

lees meer

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan, veiligheidsanalyse

29 juli 2011

Dit Instrument beschrijft stapsgewijs hoe een veiligheidsanalyse binnen de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) kan worden uitgevoerd. In het instrument zijn diverse formats opgenomen, bijvoorbeeld voor enquêtes. Deze zijn aanpasbaar zijn voor de lokale situatie.

lees meer