Product toegevoegd aan winkelmand
 

Keuzewijzer Veilig Uitgaan


Huisregels Bredase nachthoreca

De nachthorecazaken in Breda hebben samen met Koninklijke Horeca Nederland-Breda, de politie en de gemeente Breda nieuwe huisregels opgesteld binnen het convenant ‘Veilig Uitgaan’.

In de nieuwe huisregels is onder andere te lezen dat er een identificatieplicht geldt, dat wapens en drugs verboden zijn, discriminatie niet getolereerd wordt en dat bezoekers die dronken of onder invloed van drugs zijn worden geweigerd aan de deur.

Uitgaansetiquette

Ook is er een actie gestart waarin de Bredase stappers worden gewezen op de ‘Uitgaansetiquette’. Met een speciale menukaart met quotes als: ‘Sluitingstijd, het is al laat, Houd het gezellig ook als je naar huis gaat´ en ‘Hou het echt, neem hem mee: Jouw eigen, geldige ID’, wordt het uitgaanspubliek aangesproken.

Convenant Veilig Uitgaan

De nieuwe huisregels zijn onderdeel van het actieplan Veilig Uitgaan, dat verbonden is aan het convenant ‘Veilig Uitgaan 2020-2024’. Het convenant heeft als doel te komen tot een gezamenlijke aanpak rondom het uitgaan in de horeca in de binnenstad van Breda. Het convenant streeft er onder andere naar geweldsincidenten en vernielingen te voorkomen, discriminatie tegen te gaan en alcohol- en drankmisbruik te voorkomen.

Kijk voor meer informatie op breda.nl

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid