Product toegevoegd aan winkelmand
 

Keuzewijzer Veilig Uitgaan


De achterkant van Amersfoort

De laatste jaren heeft de aanpak van ondermijning zowel op landelijk als lokaal niveau meer belangstelling gekregen. Zo ook bij de gemeente Amersfoort. Hoewel ondermijning niet altijd direct terug te zien is, krijgt de gemeente Amersfoort signalen over de verwevenheid van criminele structuren met de legale bovenwereld.

Om beter richting te geven aan de aanpak van ondermijning heeft de gemeente Amersfoort een studentenproject gestart in samenwerking met Academie van de Stad Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam. In dit project staat de informatie die integraal gekoppeld kan worden om fraude op te sporen centraal. Met andere woorden: de achterkant van Amersfoort.

Het project omvatte een verkennend onderzoek naar indicatoren voor ondermijning in de Amersfoortse horecabranche. Over welke informatie kan en moet de gemeente Amersfoort beschikken om periodiek te controleren op fraude/ondermijning? Daarbij kijken alle partijen ook naar wat ervoor nodig is om deze informatie optimaal te benutten in de Amersfoortse situatie.

Download

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid