Product toegevoegd aan winkelmand
 

Keuzewijzer Veilig Uitgaan


ClubEthics in Amsterdam

Stichting Nachtburgemeester Amsterdam (N8BM) heeft samen met experts, waaronder Stichting Sexmatters, het project ClubEthics opgezet: een duurzame aanpak van seksuele intimidatie in clubs om zo het nachtleven veiliger en inclusiever te maken. Clubs ondertekenen een manifest, protocol en gedragscode die onderstreept dat de club bijdraagt aan een veiligere dansvloer. Hun club is daarmee een plek waar bezoekers zich vrij kunnen uiten - vrij van discriminatie, geweld en seksisme.

Met ClubEthics komt de verantwoordelijkheid voor het creëren van een inclusief en veiliger nachtleven bij de clubs te liggen. Stichting N8BM biedt de clubs tools die dieper ingaan op safe-space-regels, beleid en (online) communicatie.

ClubEthics heeft een platformfunctie, wat betekent dat het project ruimte biedt voor dialoog over een inclusief en veilig nachtleven in Amsterdam. Het faciliteert het gesprek door het organiseren van de trainingen, aankaarten van thema’s in blogs en op social media, en door middel van online en offline publieksprogramma’s.

ClubEthics

 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid