Product toegevoegd aan winkelmand

Keuzewijzer Veilig Uitgaan


Over de Keuzewijzer Veilig Uitgaan

De Keuzewijzer Veilig Uitgaan is een overzicht met effectieve en veelbelovende aanpakken die de veiligheid in het uitgaansleven helpen bevorderen. Heb je vragen of aanvullingen? Neem contact op met Marjolijn van Hest van het CCV.

Hoe werkt het?

De Keuzewijzer helpt u de aanpak te kiezen die het beste aansluit bij jouw uitgaansproblematiek. Dat een aanpak in een gemeente effectief is geweest, betekent immers niet automatisch dat de aanpak ook in jouw gemeente werkt. Veel hangt af van de lokale situatie, zoals de grootte van het uitgaansgebied, de samenstelling van het publiek, de relatie met de horeca, etc. Het blijft dus altijd maatwerk.

Bij iedere aanpak staat weergegeven voor welk veiligheidsthema het geschikt is: de aanpak van geweld, overlast van uitgaanspubliek, misbruik van alcohol en/of drugs, straatroof en zakkenrollen en veiligheidsbeleving. Zodra je op een aanpak klikt, opent een pop-up met informatie waarmee je bepaalt of de aanpak iets voor jouw gemeente is: de aanpak in het kort, de situatie waarvoor de aanpak het meest geschikt is, de belangrijkste betrokken organisaties, de reden dat de aanpak effectief is en de link naar een infosheet.

Deze infosheet gebruik je als je overweegt om de aanpak te gaan gebruiken. In de infosheet staat uitgebreide informatie over de aanpak, zoals de implementatie, praktische aandachtspunten, effectevaluatie, kosten, etc.

Doelgroep

De Keuzewijzer is ontwikkeld voor gemeenteambtenaren met Veilig uitgaan in portefeuille. Politie, horeca, beveiliging en andere organisaties actief in het uitgaansleven kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de keuzewijzer.

Werk je bij de politie en zoek je informatie die direct aansluit op de politiepraktijk? Kijk dan op PolitieKennisNet (PKN) in het Instrument Uitgaansgeweld dat speciaal voor de politie is ontwikkeld. Het onderdeel ‘Maatregelen’ is gebaseerd op de Keuzewijzer Veilig Uitgaan, maar dan speciaal gericht op de politiepraktijk.

Werk je in de horeca en zoekt je praktische informatie over veiligheid in en om jouw bedrijf? Kijk dan op de website www.veiligondernemenbeginthier.nl

Alle aanpakken op een rij

Wil je direct alle aanpakken in één document, bijvoorbeeld om te printen? In deze Integrale tekst van de Keuzewijzer staan alle infosheets onder elkaar.