Product toegevoegd aan winkelmand

Keuzewijzer Veilig Uitgaan


Filter nieuwsberichten

  Nieuwe campagne: Eerlijk over je ID. Daar kom je verder mee.

  10 juli 2019

  Eerlijk over je ID. Daar kom je verder mee. Dit is een nieuwe campagne van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om jongeren tussen de 16 en 22 jaar bewust te maken van de vormen en consequenties van ID-fraude.

  lees meer

  Nieuw: 360 gradenvideo Doorschenken

  04 juli 2019

  Wanneer is iemand te dronken en mag je hem geen alcohol meer geven? Dat is een lastige afweging voor horecamedewerkers. De nieuwe 360 gradenvideo Doorschenken van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) biedt handvatten.

  lees meer

  Blog CCV-directeur Patrick van den Brink: Vijftien jaar verbonden in veiligheid

  23 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bestaat dit jaar 15 jaar. Directeur Patrick van den Brink haalt in zijn blog deze maand herinneren op. "Wat deed jij in 2004? Ik hield me als wethouder in Hilversum onder andere bezig met de leefbaarheid in de buurt. Mijn kinderen waren peuters, ik belde met een Nokia en we winkelden bij V&D. 2004 was ook het jaar dat het CCV werd opgericht."

  lees meer

  Ruim 40 gedragsbeïnvloeders in opleiding

  18 april 2019

  Het zijn drukke tijden voor trainers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Ruim 40 handhavers, toezichthouders, inspecteurs, beleidsmakers, leidinggevenden, projectleiders en communicatieadviseurs volgen momenteel de CCV-training gedragsverandering.

  lees meer

  Blog Patrick van den Brink: Het zullen je ouders maar zijn

  25 oktober 2018

  Dagelijks neem ik als ik op kantoor ben tijdens de lunch de kranten door. Ik ben altijd weer geraakt door het nieuws van senioren die door babbeltrucs of soms door grof geweld in hun eigen huis van hun spullen worden beroofd. Het zal je vader of moeder maar zijn die dat overkomt.

  lees meer

  Veiligheidsbeleving 2018 wordt vergroot door buurtpreventieapp

  27 september 2018

  Is digitale buurtpreventie succesvol in Nederland? Deze vraag stond centraal in het onderzoek dat het ministerie van Justitie en Veiligheid liet uitvoeren door Avans, met als casus de app Veiligebuurt.nl. Eén van de resultaten is dat burgers bereid zijn om vaker én sneller melding te doen van verdachte situaties. "Het doel van buurtpreventie is dat de veiligheid en leefbaarheid in de wijk verbeterd kan worden door actieve betrokkenheid van burgers. Daarom is het belangrijk onderzoek te doen naar de effecten van buurtpreventie-initiatieven", aldus CCV-adviseur Daniëlle Ohler.

  lees meer

  Congres What's Next?! voor innovators in hart en nieren

  11 september 2018

  Het ministerie van Justitie en Veiligheid houdt op dinsdag 20 november het Innovatiecongres What's Next?! 2018 in het WTC Rotterdam. Dit congres is interessant voor innovators in hart en nieren maar ook voor mensen voor wie in hun werk innovatie wat kan betekenen.

  lees meer