Product toegevoegd aan winkelmand
 

Keuzewijzer Veilig Uitgaan


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Amersfoort heeft overlast van uitgaande jongeren

  09 maart 2023

  Nu de coronajaren voorbij zijn, heeft Amersfoort meer last van jongeren in de binnenstad, misschien wel  de ergste ooit. Jongeren laten na het uitgaan urine, poep en braaksel achter. De situatie is zelfs zo erg, dat sommige bewoners in het weekend de binnenstad verlaten, vertelt raadslid Jan Steven Eilander van de ChristenUnie.

  Lees meer

  Webinar drugsoverlast in de horeca: 'Iedereen moet de norm zetten’

  10 februari 2023

  6 februari organiseerden het CCV en PVO NL een webinar over drugsoverlast in de horeca. Aan tafel zaten de heer Bruls, burgemeester van Nijmegen, Dennis Dekkers van Koninklijke Horeca Nederland, Tony den Blanken van PPS Security en Martijn Wildeboer, adviseur CCV/PVO NL. Zij spraken over hoe horecaondernemers drugsoverlast kunnen voorkomen.

  Lees meer

  Nieuwe campagne Lives not Knives in Nijmegen

  23 januari 2023

  De campagne Lives not Knives #praatoverwapenbezit van Bindkracht 10, FC Social Work en de gemeente Nijmegen is 17 januari gestart. Met deze bewustwordingscampagne worden jongeren uitgenodigd te praten over hun gevoel van onveiligheid en het op zak hebben van een wapen.

  Lees meer

  Nijmegen heeft nu ook een convenant veilig uitgaan binnenstad

  18 januari 2023

  Op dinsdag 17 januari 2023 ondertekenden verschillende partijen het convenant Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan Binnenstad Nijmegen. Hiermee bekrachtigen zij de samenwerking en de uitvoering van de vastgestelde maatregelen om de veiligheid in het uitgaansgebied te versterken.

  Lees meer

  Deze 3 gemeenten pleiten voor experiment met online gebiedsverbod

  16 januari 2023

  De burgemeesters van Zoetermeer, Den Haag en Delft willen experimenteren met een online gebiedsverbod. Ze hopen hiermee dat gewelddadige jongerengroepen uit de regio aan te pakken en zo geweld te verminderen. Dit verbod is onderdeel van de aanpak van onder andere drillrapgroepen in deze 3 steden.

  Lees meer

  Nieuw actieplan overheid en ondernemers tegen criminaliteit

  15 december 2022

  Sinds januari werken minister Yeşilgöz, de diverse branches en de ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland samen aan het nieuwe Actieprogramma Veilig Ondernemen. Afgesproken is om samen met ondernemers, brancheorganisaties, de politie, het Openbaar Ministerie, gemeenten, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de…

  Lees meer

  Nieuwe podcast: Collectieve Horecaontzegging voor aanpak uitgaansoverlast

  28 november 2022

  Een gezellig en veilig avondje uit is niet vanzelfsprekend. Want in het uitgaansleven doen zich ook incidenten voor. Sommige horecabezoekers veroorzaken steeds weer overlast of plegen delicten. Met de Collectieve Horecaontzegging kunnen horecaondernemers dit soort bezoekers uit hun zaak weren. In de nieuwe podcast van het CCV vertellen…

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid