Product toegevoegd aan winkelmand
 

Keuzewijzer Veilig Uitgaan


Horecabeveiligingsbedrijven: keurmerken

Innovatieve aanpak

Een keurmerk is een (onafhankelijk) kwaliteitsoordeel over een product of dienst. Met een keurmerk laat een beveiligingsbedrijf zien dat hij zijn vak serieus neemt. Opdrachtgevers willen graag samenwerken met professionele partners en kiezen  voor beveiligingsbedrijven met een keurmerk. Een keurmerk staat voor kwaliteit en heeft daardoor een preventieve werking.

Er bestaan verschillende keurmerken van brancheverenigingen:

  • Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca
  • Keurmerken van Nederlandse Veiligheidsbranche

Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca 

De Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBe-NL) is een branchevereniging voor beveiligingsbedrijven. Dit Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca is door de branche als nieuw kwaliteitsinstrument ontwikkeld. Het doel van het kwaliteitslabel is het bevorderen en behouden van de integriteit en kwaliteit van zowel beveiligingsorganisaties als het personeel. Beveiligingsbedrijven kunnen zo aan hun opdrachtgevers, gemeente en politie, inzichtelijk maken dat hun organisatie voldoet aan de normen die werkgevers én werknemers hebben opgesteld.

De onafhankelijke Stichting N’Lloyd verzorgt de certificering. Hierdoor zijn er geen interpretatieverschillen mogelijk en worden organisaties gelijkwaardig beoordeeld. Zie voor meer informatie over dit label de downloads op de site van het veiligheidsdomein

Zie voor meer informatie de site van de VBe NL.

Keurmerken van Nederlandse Veiligheidsbranche

Het Keurmerk Horecabeveiliging is bedoeld voor beveiligingsorganisaties die horecagelegenheden, de bezoekers en het personeel beveiligen. Het gaat dan om beveiligen van de horecagelegenheid, terrassen en de direct aanpalende openbare ruimte. Het keurmerk is niet bedoeld voor de individuele horecaportier.

Zie voor meer informatie en een overzicht van keurmerkhouders de site van de veiligheidsbranche.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid