Product toegevoegd aan winkelmand
 

Jongeren en georganiseerde criminaliteit


Nieuws

Filter nieuwsberichten

  PVO Noord-Holland geeft trainingen voor veilige vakantieparken

  17 mei 2023

  Om misbruik voor criminele activiteiten op vakantieparken een halt toe te roepen, heeft Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Holland veiligheidstrainingen ontwikkeld. Medewerkers van 11 EuroParcs-vestigingen in Noord-Holland hebben de primeur en krijgen als eerste de veiligheids- en hospitality-trainingen voor vakantieparken.

  Lees meer

  Meer Rotterdamse tieners met schot- of steekwonden

  15 mei 2023

  In de Rotterdamse regio is het aantal tieners dat met schot- of steekwonden is opgenomen in het ziekenhuis flink toegenomen. Dat meldt RTL Nieuws. Tussen 2010 en 2020 werden 98 kinderen tot 19 jaar opgenomen. In 2021 en de eerste helft van 2022 samen waren dat er 23. Het jongste slachtoffer was 7 jaar oud.

  Lees meer

  Praktische hulp bij vroegsignalering jongeren

  09 mei 2023

  Wil je weten hoe je vroegsignalering van jongeren die in de problemen dreigen te raken in jouw gemeente goed organiseert en opvolgt? Gebruik dan de nieuwe handreiking ‘Zó krijg je samen zicht op jongeren’ van het CCV.

  Lees meer

  Meer drugslabs ontmanteld in Noord-Nederland

  26 april 2023

  Het aantal ontmantelde productielocaties van synthetische drugs in Noord-Nederland is vorig jaar gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In 2022 werden 11 drugslabs opgerold, in 2021 waren dat er nog 5. Ook het aantal ongelukken met drugslabs steeg. “Dat is een zorgelijke ontwikkeling”, zegt sectorhoofd Sylvia te Wierik van de Dienst Regionale…

  Lees meer

  Korte CCV-video over Citysteward Rotterdam

  25 april 2023

  Gemeenten nemen initiatieven om te voorkomen dat jongeren in de georganiseerde criminaliteit terechtkomen. Citysteward in Rotterdam is daar een mooi voorbeeld van. In een korte video vertellen jongeren, de gemeente en de directeur hoe ze dat doen.

  Lees meer

  Korte video over VR-spel Mes Less

  18 april 2023

  Het VR-spel Mes Less wordt gebruikt in het voortgezet onderwijs in Amsterdam-Zuidoost om het dragen van messen en messengeweld te voorkomen. Het CCV maakte er een korte video over.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid