Product toegevoegd aan winkelmand
 

Integraal veiligheidsbeleid


Veiligheidseffectrapportage (VER)

De Veiligheidseffectrapportage (VER) van het CCV is vernieuwd en nu beschikbaar in een handige clickable pdf. Met dit procesinstrument doorloop je gestructureerd en transparant een aantal stappen, zodat je al in een vroeg stadium nadenkt over sociale veiligheid in je bouw- of renovatieproject. Nog voor de daadwerkelijke bouw begint, zijn mogelijke risico’s in beeld gebracht en passende veiligheidsmaatregelen of een alternatief ontwerp voorgesteld.

Bekijk het filmpje

De VER is ontwikkeld om de veiligheidsrisico’s van ruimtelijke plannen en bouwplannen inzichtelijk te maken en bouwprojecten zo veilig mogelijk te maken voor gebruikers. Je kunt een VER uitvoeren bij elk (ver)bouwproject. Logischerwijs ligt de focus op projecten met enige mate van complexiteit. Of projecten waarvan de praktijk aangetoond heeft dat dit gevoelig ligt bij omwonenden, zoals de komst van een dak- en thuislozenopvang in de wijk, een disco/evenementenlocatie of hangplekken voor jongeren. De VER richt zich vooral op het samenwerkingsproces tussen de verschillende partners, zoals gemeenten, projectontwikkelaars, politie, brandweer en zorgpartijen.

Aan de slag met de VER

Aanbod

Als je sociale veiligheid ook belangrijk vindt, ga dan aan de slag met de VER. Doorloop de stappen en profiteer van de geleerde lessen bij de diverse praktijkvoorbeelden. Wil je meer weten over de VER, dan kunnen we ook een presentatie voor je verzorgen. Stuur hiervoor een mail naar onze adviseur Lilian Tieman, lilian.tieman@hetccv.nl.

Denk mee

Wij zijn benieuwd naar welke ontwikkelingen en trends jij ziet en wat het CCV daarin voor jou kan betekenen. Heb je daar beelden bij? We horen ze graag. Ook als jij voorbeelden hebt hoe jij de VER inzet. Stuur je suggesties naar CCV-adviseur Lilian Tieman, lilian.tieman@hetccv.nl. Zij bekijkt hoe je voorstellen een plek kunnen krijgen in ons aanbod voor 2023 en verder.

Ook interessant

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid