Product toegevoegd aan winkelmand
 

Integraal veiligheidsbeleid

Praktijkvoorbeelden

Filter zoekresultaten

VAR houdt webinar over opstellen IVP

26 september 2022

Veel gemeenten zijn na het vormen van de coalitie van start gegaan met de strategische planvorming voor de komende jaren. De VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam (VAR) organiseerde op 26 september 2022 uur een Webinar, waarin aandacht wordt besteed aan actuele onderwerpen die van belang zijn voor het opstellen van een Integraal Veiligheidsplan (IVP). CCV-adviseur Lilian Tieman hield ook een presentatie.

lees meer

Backbone Academy houdt Eindhovense jongeren preventief uit de criminaliteit

16 juli 2021

De straat op. Problemen signaleren. En dan erop af. In een notendop is dat hoe de Backbone Academy (BA) in Eindhoven werkt. De mensen achter deze organisatie ontfermen zich met hart en ziel over probleemjongeren in deze Brabantse stad. “Onze aanpak is uniek, omdat we niet zoveel nadenken, maar meteen gaan doen”, zo vat Marc de koe bij de horens. Het écht contact maken met de jongeren: daar zit de kern in. De erop af-mentaliteit maakt de Backbone Academy een ijzersterk voorbeeld om jongeren preventief uit de criminaliteit te houden. Een kijkje in deze (straat)keuken.

lees meer

Tiel: 'De integrale aanpak werkt'

23 februari 2018

Interview met Erik van Keken, programmacoördinator Veiligheid bij de gemeente Tiel. "We zien dat de integrale aanpak werkt. Er is meer focus, een betere aanpak en bewustwording bij inwoners."

lees meer

Rotterdam zit daders op de huid

16 december 2015

Rotterdam pakt plegers van high impact crimes persoonsgericht aan. Wie volhardt in de criminaliteit wordt geconfronteerd met very irritating policing. Wie wat van zijn leven wil maken, krijgt ondersteuning vanuit het Veiligheidshuis. "De combinatie van hard aanpakken als het moet en helpen waar nodig, dat slaat aan." zegt stadsmarinier Corine Duitman in een interview in Secondant.

lees meer

Tien jaar Rotterdams veiligheidsbeleid

23 juli 2012

Rotterdam is in tien jaar tijd een maatgevend voorbeeld geworden van een stad die creatief en gericht werkt aan veiligheid. Peter Marks en Arie van Sluis brachten de Rotterdamse zoektocht naar meer doeltreffende veiligheidsoplossingen in beeld. Op basis van hun onderzoek Tussen richting en rekenschap, belichten zij de ontwikkeling die het Rotterdamse lokale veiligheidsbeleid het afgelopen decennium heeft doorgemaakt en de uitdagingen voor de toekomst.

lees meer