Product toegevoegd aan winkelmand
 

Integraal veiligheidsbeleid

Documenten

Filter zoekresultaten

De Amsterdamse aanpak van veelplegers werkt; nu vasthouden!

25 februari 2014

Om de stad veiliger te maken pakt de gemeente Amsterdam 600 plegers van high-impact delicten zoals woninginbraken, straatroof en overvallen aan. De daders moeten van de straat en uit de criminaliteit. En de gemeente wil voorkomen dat broertjes en zusjes hun slechte voorbeeld volgen.

lees meer

Succesfactoren voor effectieve politiezorg

19 december 2013

Over de effectiviteit van politiestrategieën tegen veelvoorkomende criminaliteit is het nodige bekend. Maar onder welke omstandigheden werken ze het beste? Lotte Voorham en Simone Onrust schrijven over de succesfactoren.

lees meer

Cijfers en trends in duurzame veiligheid

27 juli 2013

Hoe hangen veiligheidsontwikkelingen samen met het vertrouwen van burgers in de politie en gemeente? En hoe kan dit vertrouwen bijdragen aan duurzame veiligheid? Peter Versteegh en Dick Meuldijk geven de antwoorden op basis van de Veiligheidsmonitor 2012.

lees meer

Duurzame veiligheid in internationaal perspectief

27 juli 2013

Hedendaagse veiligheidsmaatregelen lopen al snel achter de feiten aan. Maar de voortdurende zoektocht naar innovaties is ook niet altijd effectief. Internationale ervaringen met duurzame veiligheid kunnen ons lessen leren, schrijft Monica den Boer.

lees meer

Effecten en risico’s van publiek-private samenwerking

27 juli 2013

Veiligheid staat de komende jaren steeds meer in het teken van duurzame samenwerking tussen overheid en andere partijen, stelt onderzoeker Marc Schuilenburg. Maar wat is de meerwaarde? En wat zijn de gevolgen voor de rechtsbescherming van burgers?

lees meer

Weten wat er speelt

01 juni 2013

Onderzoek naar de informatiebehoefte van burgemeesters en van colleges van B&W als het gaat om sociale veiligheid en de handhaving van de openbare orde.

lees meer

Behoeftenonderzoek alerteringssystemen

30 april 2013

Rapport over de inzet van diverse alerteringsystemen zoals burgernet, sms alert en amber alert. Uit het onderzoek komt een beeld naar voren van goed functionerende alerteringssystemen.

lees meer

Checklist IVP

04 maart 2013

Met de checklist IVP biedt het CCV de gemeentelijk beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid een hulpmiddel bij het opstellen van een integraal veiligheidsplan (IVP).

lees meer

Checklist JUP

04 maart 2013

Met de checklist JUP biedt het CCV de gemeentelijk beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid een hulpmiddel bij het opstellen van een jaaruitvoeringsplan (JUP).

lees meer