Product toegevoegd aan winkelmand
 

Informatiepositie gemeenten

Blok voor blok-aanpak in Rotterdam

Om een beeld te krijgen van de sociale problemen in de wijk Tussendijken, belt de gemeente Rotterdam aan bij ieder huishouden. De hulpvragen van de bewoners worden omgezet in acties om de wijk te verbeteren.

Beschrijving

Het veiligheidsgevoel in de multiculturele wijk Tussendijken in het Rotterdamse Delfshaven is laag. Om een beter beeld te krijgen welke problemen er in de wijk spelen, besloot de gemeente Rotterdam tot een intensieve werkwijze. Met de Blok voor Blok-aanpak haalt zij een grote stofkam door elke straat van Tussendijken, om samen met bewoners grip te krijgen op de problemen.

Per blok wordt er een 'schatkaart' gemaakt, een analyse van de zwakten en de krachten. Voor het eerste blok is al zo’n schatkaart gemaakt. De wijkwerkers hebben zo’n 40 procent van de huishoudens kunnen spreken. Tot nu toe heeft ongeveer een kwart van de huisbezoeken een concrete hulpvraag van bewoners opgeleverd. Een groep senioren van dat eerste blok gaf aan dat ze behoefte had aan een ontmoetingsplek. Burgemeester Aboutaleb heeft geld beschikbaar gesteld voor het inrichten van een huiskamer.

Bron

Secondant

Links