Product toegevoegd aan winkelmand
 

Informatiepositie gemeenten

App voor informatiegestuurd handhaven in Arnhem

Overlast, calamiteiten of een losse stoeptegel. Alle meldingen over de openbare ruimte komen in de gemeente Arnhem sinds kort binnen in één app. Deze informatiegestuurde handhaving is efficiënt én haalt de emotie uit de politiek, aldus Robbert van Rooij van de gemeente in ToeZine.

Efficiëntie

Van Rooij, afdelingshoofd Vergunning en Toezicht: "Onze handhavers kunnen met de app op hun smartphone precies zien waar ze moeten zijn en wat er aan de hand is. Voor een rapport hoeven ze niet terug naar kantoor. Ze kunnen de zaak ter plekke onderbouwen en afronden. Het effect daarvan is echt merkbaar: er zijn sinds oktober veel minder boa’s op kantoor. In het veld kunnen zij nu veel efficiënter aan de slag, het scheelt veel autoritjes."

In 2016 zijn in totaal 120.000 meldingen verwerkt met het systeem. Van Rooij: "Met behulp van data-analyse kunnen we daar nu voorzichtig de eerste trends in herkennen die we zonder de app niet hadden kunnen zien. Maar we merken al duidelijk verschil in efficiëntie. Er kan meer in minder tijd."

  • Lees het volledige artikel in ToeZine