Product toegevoegd aan winkelmand
 

Informatiepositie gemeenten

Praktijkvoorbeelden

Filter zoekresultaten

App voor informatiegestuurd handhaven in Arnhem

21 februari 2017

Overlast, calamiteiten of een losse stoeptegel. Alle meldingen over de openbare ruimte komen in de gemeente Arnhem sinds kort binnen in één app. Deze informatiegestuurde handhaving is efficiënt én haalt de emotie uit de politiek, aldus Robbert van Rooij van de gemeente in ToeZine.

lees meer

Op- en afschalen van buurtteams bij (probleem)gezinnen

23 maart 2016

Een gezin met problemen krijgt soms hulp van meerdere professionals. Wie heeft de regie als problemen groter worden? Wanneer is opschalen nodig? Hoe kan verdere escalatie voorkomen worden? De publicatie Aanpak Voorkoming Escalatie geeft antwoord.

lees meer

Blok voor blok-aanpak in Rotterdam

29 februari 2016

Om een beeld te krijgen van de sociale problemen in de wijk Tussendijken, belt de gemeente Rotterdam aan bij ieder huishouden. De hulpvragen van de bewoners worden omgezet in acties om de wijk te verbeteren.

lees meer

Voorbeeld convenant gemeente Den Haag

01 februari 2016

Participanten stemmen ten behoeve van een efficiënte en effectieve aanpak van de criminaliteit en overlast en de inzet in het kader van hun toezicht- en handhavingstaak, met elkaar af. Tevens ter realisatie van de meest toepasselijke aanpak, inzet en operationele uitvoering wisselen participanten met elkaar relevante informatie uit.

lees meer