Product toegevoegd aan winkelmand

HIC-preventiewijzer

Live view

Live view is een werkwijze die het mogelijk maakt dat de meldkamer van de politie, via een particuliere alarmcentrale of toezichtcentrale, de gelegenheid krijgt rechtstreeks mee te kijken met de camerabeelden van bijvoorbeeld een winkel of winkelcentrum, wanneer een inbraak of overval (of een ander gewelddadig delict) plaatsvindt.


Beschrijving

Door real time camerabeelden naar de meldkamer te sturen, krijgen politie en andere hulpdiensten zicht op de situatie, waardoor zij sneller en slimmer kunnen reageren. Voor de te volgen tactiek maakt het bijvoorbeeld veel uit of de overvallers zich nog in het pand bevinden of al buiten zijn. Met Live view kan de meldkamer dit nu zien, zodat zij de eenheden goed kan aansturen. Het vergroot de 'heterdaadkracht' van de politie waardoor ook andere hulpdiensten effectiever kunnen opereren. Een bijkomend voordeel is dat de status van een melding wordt geverifieerd door de particuliere alarmcentrale, zodat het aantal keren dat de politie uitrukt voor een nodeloos alarm verder afneemt.

Doel en doelgroep

  • winkels, bedrijven en particulieren, die beschikken over een camerasysteem dat is aangesloten op een particuliere alarmcentrale;
  • geld- en waardedepots/transporteurs;
  • lokale toezichtcentrales (van bijvoorbeeld gemeenten).

Resultaat en evaluatie

De inmiddels aangesloten winkeliers en bedrijven zijn zeer te spreken over Live view. Het geeft een goed gevoel dat bij onraad de politie direct zicht krijgt op wat er zich afspeelt en gericht actie kan ondernemen. De privacy wordt gewaarborgd doordat Live view alleen bij een incident wordt ingezet. Pas dan worden de camerabeelden doorgezet door de particuliere alarmcentrale of toezichtcentrale naar de politiemeldkamer en kan de politie meekijken.

Live view Brabant

Live-videobeelden en beelden van het incident bij een heterdaad overval en inbraken direct in de Meldkamer. Dat is Live view. Na validatie van de particuliere alarmcentrale zijn de beelden via live-streaming direct beschikbaar voor de Politie. De alarmopvolging is snel en slim, binnen 60 seconden vindt deze in de veiligheidsketen plaats.

Bestanden