Product toegevoegd aan winkelmand

Heling


Filter nieuwsberichten

  Secondant: Heling is een onderschat delict

  20 september 2016

  Zonder dat eerst een ander delict wordt gepleegd, kan heling niet plaatsvinden. Daarbij kan het gaan om ernstige delicten, zoals straatroof en inbraak. Zonder helers zouden er dus veel minder High Impact Crimes zijn en minder slachtoffers daarvan. Dat is een van de conclusies van het onderzoek 'Focus op heling', dat onderzoekers van bureau Beke in opdracht van het WODC hebben uitgevoerd.

  lees meer

  CBS: Uitgaven veiligheidszorg vrijwel gelijk sinds 2009

  19 september 2016

  In 2015 werd 12,9 miljard euro uitgegeven aan de bestrijding van criminaliteit. Dat bedrag is sinds 2009 vrijwel gelijk gebleven, nadat het vanaf 2002 sterk toenam. De uitgaven van lokale overheden en huishoudens zijn tussen 2002 en 2015 sneller gegroeid dan die van de rijksoverheid en bedrijven. Dat meldt CBS.

  lees meer

  Minister Van der Steur wil met campagne pakkans heling vergroten

  19 september 2016

  Minister Van der Steur heeft afgelopen week samen met politie Den Haag het startschot gegeven voor de campagne ‘Registreer je waardevolle spullen’. Door laptops, sieraden en andere waardevolle spullen te registreren, kunnen zowel zijzelf als de politie makkelijker controleren of het om gestolen waar gaat.

  lees meer

  Zeeland gaat strijd aan tegen fietsheling

  08 september 2016

  In Zeeland gaan de politie, gemeenten, ondernemers en burgers gezamenlijk de strijd aan tegen heling van gestolen fietsen. Ze doen dit verenigd in het project 'Stop heling fietsen in Zeeland'.

  lees meer

  DOL vanaf eind september beschikbaar voor gemeenten

  19 juli 2016

  Handelaren zijn wettelijk verplicht zich bij de gemeente te melden als opkoper en gemeenten zijn verplicht een register bij te houden. Om het gemeenten en handelaren makkelijker te maken, biedt het CCV de gemeenten het Digitaal Opkopers Loket (DOL) aan. Het DOL is vanaf eind september gratis te gebruiken.

  lees meer

  Stop heling! Raak je fiets niet kwijt

  29 februari 2016

  Politiemensen hebben afgelopen vrijdag samen met medewerkers van het Fietshandhaving Parkeerbedrijf van de gemeente Breda een fietscontroleactie gehouden in het centrum van Breda. Ze controleerden zo’n tweehonderd gestalde fietsen en keken of deze als gestolen geregistreerd staan. Politie en gemeente proberen op deze manier het aantal fietsdiefstallen terug te dringen.

  lees meer